Arkivsida

Blött och spännande i Falkenberg

ERCup i Falkenberg.
ERCup. Foto: www.Racefoto.se

ERCup körde årets andra deltävling i Falkenberg tillsammans med SSK-serien. 28 bilar kom till start och den stora snackisen var vädret. Det regnade mer eller mindre under hela racet. Detta gav unika möjligheter för bilar med mindre effekt, men bra förareCitius Motorsport var snabbast i kvalet före Exit Motorsport AB och Ullareds Motorsport. Citius tog starten före Exit. Det var stor fartskillnad på bilarna och det blev snart varvningar. iCar racing körde snabbt och de övertog snart ledningen. Ullared Motorsport körde otroligt bra med sin närapå standard BMW och de låg tvåa efter första timmen. Vi fick se ledningen växla flera gånger under racet. Exit, Beamer och Smällaren var alla uppe i ledning någon gång under racet.

Efter fem av de sex timmarna ledde 2 Fast 4 You före Citius och Smällaren. De låg på samma varv och spänningen var uppskruvad. När bara sju minuter återstod av racet kom avgörandet. Citius låg endast 10 sekunder efter ledaren, men de förivrade sig och satte tyvärr sin bil i muren på baksidan banan… 2 Fast 4 You (Opel) vann med ett varv före Smällarens Racingteam (VW). Beamer Racing (BMW) kom trea, slagen med 4 varv, men de gick upp i serieledning!

– Vi hade långt ifrån ett perfekt race idag, men det var intressant att se att vi kunde vinna racet ändå. Det var precis på gränsen att bensinen räckte på slutet, sa Jan Aronsson i 2 Fast 4 You.

– När vi stod på startplattan upptäckte vi att muttern till den ena vindrutetorkaren var lös. Vi fick därför gå i depå när starten gick och fixa detta. Vi tappade ungefär ett halvt varv på det, sa Smällarens Racingteam.

– Vi fick tyvärr teknisk flagg då ljuset slocknade på vår bil i början av racet och vi missade sex varv innan felet var åtgärdat, sa Citius som hade haft segern i en ask annars, men så är det ju med motorsport.

I den framhjulsdrivna klassen vann Smällaren före Kärkkäinen Rally & Racing (Toyota) och No Limit Racing (Volvo).

Nästa race körs på Sturup Racewayden 11 Augusti.

För mera information, besök gärna vår hemsida: www.ercup.se

ERCupen Kval – resultat.
ERCupen Race – resultat

Arkiv 2012