Arkivsida

IPS-förare med olika förutsättningar

Johan Stureson. Foto: Mikael Persson

Efter fyra veckors uppehåll rullar 2012 års STCC-säsong vidare med tävlingar på Sturup Raceway. Till banan kommer IPS båda förare med helt olika förutsättningar. Johan Stureson med fina resultat medan det för Patrik Olsson är första bekantskapen med banan– Det ska bli kul att komma till Sturup igen, jag har haft flera bra resultat där. Jag tror jag varit på pallen där alla gånger så det är lite av en favoritbana. Visst är den kort men den har mycket ändå, det är en rolig bana så det blir kul, säger Johan Stureson.

På Knutstorp brottades Johan med en del problem med däcken under heatens andra halva. Något man kommer att jobba hårt med att få bukt med under torsdagens testdag.

– Det känns bra med en extra testdag efter ett så här långt uppehåll, säger Johan.

Patrik Olsson kan tyvärr inte framhålla några framskjutna placeringar på banan då helgens tävling blir debuten på Sturup Raceway.

– Det blir spännande så klart för jag har aldrig varit där. Därför känns det skönt att ha en extra testdag så jag lär mig hitta runt. Vi hänger nog på låset klockan nio på torsdag för att hinna köra så mycket som möjligt, säger han.

Den ganska korta banan kan bli en utmaning för de klimatsmarta biogasbilarna tror Patrik.

– Banan kanske inte är den optimala för våra bilar och Chevorna kan säkert bli farliga men vi ska göra vårt bästa för att ta en pallplats, det är på tiden. Vi kommer lägga fokus på kvalet för vi har en bra racebil, nu gäller det att vi får till en lite bättre kvalbil.

Teamchefen Per Stureson är optimistisk och tror på bättre resultat än förra tävlingen.

– Jag hoppas att både Patrik och Johan kan ta fler poäng den här gången. Vi ska förfina det vi har, vi lär oss hela tiden nya saker

Arkiv 2012