Arkivsida

Bra helg med något fadd eftersmak

STCC. Foto: Jörgen Olsson

Helgen på Sturup Raceway blev en känslomässig bergochdalbana för IPS Team Biogas. Två pallplatser i första heatet var riktigt bra. I det andra knep Patrik Olsson fjärdeplatsen medan Johan Stureson fick en plump i protokollet. Första heatet på Sturup Raceway blev riktigt lyckad för IPS Team Biogas. Både Johan och Patrik kunde utnyttja startpositionerna på bästa sätt och avancera i fältet. Johan Stureson som startade på tredje startposition höll innerspåret och kunde då pressa sig förbi ytterspårets Michael Nykjaer som startade på andra startpositionen.

– Det var tuff start, jag försökte hänga på Tomas Engström och jag var precis efter honom i första kurvan. Jag hade den planen innan start och jag följde den, säger Johan Stureson.

För Patrik Olsson blev heatet ännu intensivare. Starten fungerade klockrent och han kunde följa Johan på innern upp till en tredje plats. Men Michael Nykjaer fanns i bakluckan heatet igenom. Trots närheten fick Nykjaer aldrig möjlighet att sätta in en riktig attack.

– Jag hade fördel med innerspåret och kunde ta Kristoffersson redan i starten och Nykjaer släppte in mig i andra böjen. Det var det bästa scenariot och det blev så, säger Olsson.

Johan höll andraplatsen in i mål och Patrik lyckades hålla Nykjaer bakom sig heatet igenom vilket gjorde att båda IPS Team Biogas förare fick kliva upp på pallen som tvåa och trea.

Till heat två var förutsättningarna helt annorlunda. Johan och Patrik startade på fjärde respektive sjätte startposition. Två platser som även innebär ytterspår på Sturup Raceway. Starten blev också väldigt tät.

– Jag gjorde en rätt bra start men sedan var Engström på Kristoffersson och då blev jag inlåst bakom dem och då gick Rydell och Patrik om mig, säger Stureson.
När Tomas Engström senare bromsade på sig kunde både Patrik och Johan gå om till fjärde och femte plats. Engström pressade Stureson hårt och tillslut så pass hårt att bakstötfångaren trycktes in i vänsterdäcket vilket resulterade i punktering efter några varv.

– Det är väl synd att smällen tog så att det gick hål på däcket, säger Johan som tvingades in i depå.
Johan kom ut på banan igen och gick i mål på elfte plats.

Patrik Olsson hade god fart heatet igenom och utmanade Rickard Rydell om tredjeplatsen.
– Det kändes som att jag hade ett litet övertag på Rydell men jag ville inte göra något så att vi stod bredvid banan, det hade varit onödigt.
Patrik gick i mål som fyra, tätt efter Rydell.

– Det har varit en bra tävling. Trea och fyra är bra och vi höll bra fart även de sista varven vilket vi inte gjort tidigare. Nu måste vi bara kvala ännu bättre, säger Patrik Olsson.

Johan Stureson är trots plumpen inte helt nedslagen efter heaten på Sturup.
– Vi har ändå tre bra resultat av fyra möjliga, säger han.

Besök gärna www.ipsteambiogas.se för ännu mer information.
Arkiv 2012