Arkivsida

Framgångsrikt bilbyte för André Andersson i STCC

Andre Andersson. Foto: Helene Ohsbeck

Årets tredje tävling i STCC kördes på Sturup Raceway utanför Malmö. STCC har inte kört på den banan sedan 2008 så det blev en ny erfarenhet för de flesta förarna. André Andersson från Osby debuterade i STCC i år med en Opel Astra. Tyvärr var inte bilen tillräckligt tillförlitlig varför man till denna tävlingen hade bytt till den BMW som Joakim Ahlberg vann privatcupen med i fjol.

Det blev en intensiv vecka för familjen Andersson som först fick hämta bilen i Avesta och efter en snabb översyn blev det testkörning på torsdagen. André kände sig snart hemma i bilen, men tyvärr gick slutväxeln sönder. De fick ta en högre utväxling, som är tänkt för Mantorp. Detta var långt ifrån optimalt, men bättre än inget… Han kvalade in på 12:e plats, men efter en bra start var han ända uppe på sjunde plats totalt i första racet. På den knixiga och trånga Sturupbanan tappade han dock någon placering mot slutet, men det blev ändå en femteplats i privatcupen.

Andra racet gick bättre och han hade en härlig fight med bilens förre förare; Joakim Ahlberg. Det slutade med att André drog det längsta strået och han slutade på en finfin tredjeplats i privatcupen. – Vi är mycket nöjda med resultatet. I synnerhet med tanke på de minimala förberedelserna vi hade så ser vi mycket ljust på fortsättningen av säsongen, myste pappa Per-Åke Andersson.

Nästa tävling körs på Mantorp Park andra helgen i juli.

Arkiv 2012