Framgångsrikt bilbyte för André Andersson i STCC

Årets tredje tävling i STCC kördes på Sturup Raceway utanför Malmö. STCC har inte kört på den banan sedan 2008 så det blev en ny erfarenhet för de flesta förarna.André Andersson från Osby debuterade i STCC i år med en Opel Astra. Tyvärr var inte bilen tillräckligt tillförlitlig varför man till denna tävlingen hade bytt till den BMW som Joakim Ahlberg vann privatcupen med i fjol.

Det blev en intensiv vecka för familjen Andersson som först fick hämta bilen i Avesta och efter en snabb översyn blev det testkörning på torsdagen. André kände sig snart hemma i bilen, men tyvärr gick slutväxeln sönder. De fick ta en högre utväxling, som är tänkt för Mantorp. Detta var långt ifrån optimalt, men bättre än inget… Han kvalade in på 12:e plats, men efter en bra start var han ända uppe på sjunde plats totalt i första racet. På den knixiga och trånga Sturupbanan tappade han dock någon placering mot slutet, men det blev ändå en femteplats i privatcupen.

Andra racet gick bättre och han hade en härlig fight med bilens förre förare; Joakim Ahlberg. Det slutade med att André drog det längsta strået och han slutade på en finfin tredjeplats i privatcupen. – Vi är mycket nöjda med resultatet. I synnerhet med tanke på de minimala förberedelserna vi hade så ser vi mycket ljust på fortsättningen av säsongen, myste pappa Per-Åke Andersson.

Nästa tävling körs på Mantorp Park andra helgen i juli.

(Bild: 7013)