Arkivsida

Kämpigt för IPS på Mantorp Park

STCC. Foto: Jörgen Olsson

Förhoppningarna om att klättra i tabellen blev det inte mycket av. Efter en motig tävling på Mantorp Park slutade det istället tvärt om. Båda IPS-förarna sjönk en placering var i totalställningen och de ligger nu femma och sexa.
IPS Team Biogas tog placeringarna fem och sex i båda racen, vilket innebär en stabil poängskörd för teamet men det var ändå långt ifrån planerna.

I första heatet gjorde Patrik en bra start och kunde avancera till en fjärdeplacering som han höll länge. När Tomas Engström och Rickard Rydell hade sin lilla incident kunde Patrik ta ytterligare en placering.
– Jag kunde pressa Rydell vilket han inte gillade. Han ville gärna ha hjälp av teamkamraten Michel Nykjaer som låg bakom mig så han började köra långsamt i Mjölbysvängen och då kom Nykjaer ikapp. I sista kurvan var han jämsides och jag lät honom hålla sitt spår men då tryckte han ut mig i gräsmattan, berättar en besviken Patrik Olsson.

Patrik kom ut på banan igen bakom teamkompisen Johan Stureson. Stureson gick i mål som femma och Olsson som sexa.
– Det kändes surt, visst de teamkörde bra för sitt team och det gick mindre bra för oss, men jag tycker det var lite väl hårt gjort, säger Patrik.

Andra heatet var inte alls lika händelserikt. Johan startade i fjärde startposition och Patrik i sjätte. Johan, på ytterspåret, tappade en placering till Tomas Engström som var snabb på innern. Johan höll sedan femteplatsen tills däcken tog slut, då kunde Patrik gå om.

Johan Stureson är allt annat än nöjd med tävlingsdagarna på Mantorp Park.
– Jag är missnöjd, det gick inte riktigt bra. Jag kvalade in som sexa och fyra, sjätteplatsen är jag inte nöjd med, jag taggade liksom inte till ordentligt och lyckades inte krama ur däcken tillräckligt.

Nu blir det tid för analyserande fram till säsongens femte race som körs 10-11 augusti.

– Vi skulle behöva hitta ett par tiondelar till både i kval och race. Jag får diskutera med ingenjören om vi kan hitta något mer.

I systerteamet Volkswagen Team Biogas körde Johan Kristoffersson till sig en vinst i första racet och en fjärdeplats i andra. Han leder fortsatt mästerskapet med sina 146 poäng, nio fler än tvåan Rickard Rydell.

Arkiv 2012