Arkivsida

Snöpligt slut för Ebbesson på Falkenberg

Andreas Ebbesson. Foto: Mikael Persson

Halva säsongen har nu kört efter den fjärde deltävlingen på Falkenbergs Motorstadion. Det var det legendariska Västkustloppet som kördes i helgen. Åter igen var det ostadigt väder med växlande mellan regn och torrt. För Ebbesson Motorsport blev detta en Brusten hjulupphängning

Fredagens första test kördes under blöta förhållanden och det andra på torrt. Dessvärre fick endast Andreas köra det första testen då en hjulupphängning brast på det första varvet under den andra testen.

”Det är inte alls bra när detta händer. Nu har vi inte fått några varv alls under torra förhållanden vilket gör det ytterst svårt inför morgondagens kval. Vi kommer att laga bilen ikväll och grunda vår inställning på övriga bilar i teamet.”

– Peter Ebbesson

I Kvalet körde Andreas till sig en slutlig 10: e plats, endast 0,25 sekunder efter Pole Position som teamkamraten Richard Göransson tog hand om. Efter alla omständigheter och med tanke på att Andreas inte kört bilen på torrt på Falkenberg tidigare kändes detta som ett bra resultat. Andreas var dessutom snabbast av alla bilar på den andra och avslutande sektorn på banan.

Snöpligt slut
I racet körde Andreas med mycket bra fart och kunde allt efter racet fortlöpte ta sig upp till en åttonde plats. När det återstod 4 varv till mål var Andreas hårt uppvaktad av Volvoföraren Tommy Rustad, som Andreas passerat tidigare. När han skulle bromsa i en kurva kom han utanför banmarkeringen vilket resulterade i en snurr och en slutlig 11: e plats.

”Riktigt surt slut på racet. När jag skulle bromsa stötte jag i gasen med högerfoten och fick därför inte ner farten tillräckligt. Jag hade bra fart i racet och jag hade varit nöjd med en åttonde plats efter helgens omständigheter. Nu blev den en 11: e plats efter en liten miss från min sida. Det är verkligen små marginaler som avgör. Det man får ta med sig från denna helg är att vi hänger med på varvtiderna men att verkligen allt måste fungera i testerna, kvalet och racen för att nå bra resultat i den mycket hårda konkurrensen. Nu är det sommaruppehåll och vi kommer till Karlskoga mycket revanschsugna!”

– Andreas Ebbesson

Teamkamraten Richard Göransson tog teamets första seger vilket är ett kvitto att WestCoast Racing med Ebbesson Motorsport är på helt rätt väg! Först om 6 veckor är det dags för deltävling 5 på Karlskoga Motorstadion.

Ebbesson Motorsport

www.ebbessonmotorsport.com

Arkiv 2012