Arkivsida

12:e segern för Niklas Lilja i Falkenberg!

Segrare. Foto: Mikael Persson

Västkustloppet i Falkenberg blev årets tredje triumf för Niklas.
På Falkenbergs Motorbanan visade LMP Engineering förarna Lilja och Carlsson upp fortsatt fin form med startpositionerna i första startled efter kvalet. I racet kopplade duon direkt greppet Åter igen var vädret i fokus med sol, moln och regnskurar under helgen. Första testpasset var torrt och det andra var blött men under upptorkande. Men åter igen lyckades det bli torrt till racet även om kvalet på lördags morgonen bjöd på en lite mer svårbemästrat upptorkande underlag med vissa blöta partier runt banan.

– Jag fick en bra start i racet men Carl-Olov måste gjort en kanon start för han kunde komma upp brevid mig ner emot den första kurvan. Men jag lyckades hålla emot och vi satte upp ett ruskigt tempo redan ifrån början och vi pushade varandra ner emot kval tider under hela racet så det var inte en lugn stund förns Carl-Olov tvingades släppa av emot slutet för att inte få punktering på hans överhettade däck. Jag lyckades belasta mina däck precis på gränsen och kunde hålla ett högt tempo igenom hela racet. Det gick lika fort på varv två som på varv 25 och alla varv var inom 0,5sek. Bilen fungerade prefekt igenom hela helgen så ett stort tack till teamet som gjort en kanon säsong så här långt. Otroligt glad att få vinna här i Falkenberg igen och visa ordentligt prov på våran jämnhet, säger en glad Niklas.

Carl-Olov slutade på sin tredje andra plats för säsongen. En nöjd Carl-Olov men med smak på mer.

– Jag fick en kanon start och kunde utmana Niklas ner emot första kurvan, men kom inte tillräckligt långt upp för att försöka mig på en omkörning på utsidan. Jag kunde precis följa Niklas tempo i början men efter ett litet misstag runt varv tio tappade jag några tiondelar och fick jaga ikapp. Då överhättade jag däcken men var precis bakom Niklas och var nära på ett omkörningsförsök men sen tog mina däck helt slut och jag hade stora problem att bara ta bilen i mål när allt vibbrerade inne i bilen. Väldigt glad att jag kom i mål på en andra plats men besviken att jag inte kunde utmana mer. Men nu är jag rejält taggad inför min hemma banan på Gelleråsen efter sommar uppehållet. Då vill jag leda det sista varvet också! Säger Carl-Olov med ett leende.

Nu är det ett sommar uppehåll inför det klassiska Kanonloppet i Karlskoga den 18 Augusti som står värd för den fjärde deltävlingen för säsongen. Trevlig sommar önskar Team LMP Eningeering!
Arkiv 2012