Arkivsida

Dubbla pallplatser i STCC för André Andersson

STCC på Frösöns flygplats.
André Andersson. Foto: Racefoto

För första gången i STCC´s historia kördes en tävling i Norrland och för första gången någonsin kördes en tävling på ett flygfält!

Tävlingen kördes på Frösön utanför Östersund. André Andersson från Osby/Memphis Racing hade drygt 100 mil enkel väg till tävlingen. Han tog fjärde plats i kvalet. I båda racen hade han en fin fight med bröderna Ahlberg från Avesta.

Andersson körde i mål som trea i båda racen. I första racet var han bara dryga sekunden bakom segraren! – Det var långt att resa upp hit, men det var värt varje meter. Det var en mycket trevlig atmosfär och dessutom mycket folk, sa Andersson.

15000 åskådare fanns på plats, vilket är årsbästa för STCC.

I tabellen ligger Andersson fortfarande kvar på fjärde plats. Kommande tävlingar ligger betydligt närmare för Andersson som närmast skall köra på Jyllandsringen i Danmark och sedan hemmatävlingen på Ring Knutstorp.

MVH

André Anderssons Presschef:

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Arkiv 2012