Arkivsida

IPS Team Biogas redo för Danmark

STCC. Foto: Peter Igelhammar

När IPS kommer till danska Jyllandsringen tar de med sig minnena från fjolårets tävling. Då lämnade teamet banan som mästerskapsledare. Goda minnen som i år blir en perfekt uppladdning.Efter publiksuccén i Östersund ser nu IPS Team Biogas fram emot ytterligare en lyckad tävlingshelg, där även resultaten går teamets väg fullt ut. Några krockar inom teamet ska det inte bli.

– Det som hände senast var lite olyckligt. Vi ska försöka undvika liknande situationer och nu ser vi fram emot en bra helg i Danmark, säger teamchef Per Stureson och fortsätter.

– Det är alltid roligt att komma dit. Vi trivs bra där vi som är halvdanskar, det är en trevlig bana och det brukar bli bra race där.

Det finns alltså förutsättningar för att det ska bli en bra helg. I alla fall om teamet minns tillbaka på fjolårets race på Jyllandsringen. Nu är dock bilen en helt annan.

– Det ska bli intressant att se vad vi kan göra. Banan har många kurvor och det är svårt att få till ett helt perfekt varv, säger Johan Stureson.

Förutom ett perfekt behöver förarna ha bra koll på däcken som kan slitas snabbt.

– Det gäller att köra vackert i början och spara däck. Hoppas vi kan ha lite mer flyt nu, säger Patrik Olsson som inte direkt haft sina bästa race på banan.

– Det är en bana som alltid varit dålig för mig men vi får se, det är ju nya förutsättningar för alla, säger Patrik Olsson.

I Östersund visade samtliga Volkswagenföre att de håller hög kapacitet. Johan Stureson, Johan Kristoffersson och Jordi Gene bärgade pallplatser och Patrik Olsson var snabbast på den fria träningen. IPS Team Biogas ska i Danmark göra sitt yttersta för att det blir en ihållande trend.

Besök gärna www.ipsteambiogas.se för ännu mer information.

Arkiv 2012