Arkivsida

Vinst för Olsson – Stureson i krasch

Johan Stureson. Foto: Jörgen Olsson

Det blev en gyllene pokal på Jyllandsringen för IPS Team Biogas genom Patrik Olssons vinst i det andra heatet. Smolket i glädjebägaren var den våldsamma påkörning Johan Sturesson drabbades av i samma heat. Framför 7000 åskådare på danska Jyllandsringen gjorde Patrik Olsson sitt bästa resultat för säsongen under söndagens andra heat. Han gick i mål som tvåa men under bilfärden hem från tävlingen meddelades att vinnaren Johan Kristoffersson blivit tilldömd tre sekunders tidstillägg för felaktig start vilket förde upp Olsson i topp.

– Det går lite lättare att åka hem den här gången men det är ovisst än så länge. Beslutet kommer nog att överklagas. Men jag är nöjd med andraplatsen också, säger Patrik Olsson.

Både bil och förare fungerade bra ihop under hela helgen på Jyllandsringen vilket resultatet i andra heatet är ett bevis för. Där tog Patrik sig snabbt förbi flera förare upp till andraplatsen där han sedan följde Johan Kristoffersson, dock utan att kunna attackera. På slutet kom Michel Nykjaer allt närmare Patrik men någon ordentlig stöt sattes inte in. Patrik korsade mållinjen som tvåa.

– Jag är väldigt nöjd, vi har varit snabba hela helgen, säger Patrik Olsson.

För Johan Stureson blev inte helgen riktigt lika munter. I första kvalet tog Johan femte tid och i det andra en åttonde. Detta efter att andra kvalet blev något kaosartat då många bytte från regndäck till slicks för att toppa tiderna samtidigt som Kristoffersson snurrade av och gulflagg vajade.

Första heatet blev en ganska odramatiskt. Johan startade på femte startposition men kom iväg som fyra. Patrik Olsson bromsar sig sedan om teamkamraten Johan och de håller sedan positionerna in i mål.

– På slutet kom Jordi Gene i fatt ordentligt och när det var två kurvor kvar var han uppe men han var precis efter mig i mål, säger Johan Stureson.

I race två hände det mer. Det blev lite väl händelserikt för Johan Stureson.

– Jag blev påkörd av Tomas Engström, jag åkte av och han voltade framför mig. Det var en jävla smäll, men jag vet inte om han fick hjälp in i mig, säger Stureson.

Innan kraschen låg Stureson femma och hade bra häng på framförvarande Jordi Gene. Men nu blev det ett brutet heat och en hel del att reparera.

– Det blev ingen lyckad helg, speciellt slutet var trist med ganska mycket skador på bilen, säger Stureson.

Besök gärna www.ipsteambiogas.se för ännu mer information.

Arkiv 2012