Arkivsida

Het racing när Camaro Cup gästar Knutstorp

Camaro Cup.

På lördag är det så dags för säsongens näst sista racehelg. Camaro Cup på Ring Knutstorp innebär alltid tuff och härlig racing och nu när det drar ihop sig ligger nerverna på ytan.
Äntligen är det det för Patrik Flodin – en av Sveriges bästa rallyförare – att göra sin debut i Camaro Cup. Anders Brofalk lånar ut sin bil och får stå bredvid och titta på Patriks förmodade storverk. Men för all del – känn ingen press, Patrik!

Tommie Eliasson gjorde sin bästa Camaro Cuptävling på Östersund senast. Han har dessutom varit och testat på Knutstorp och är glödhet! Marcus Palnér gjorde också bra ifrån sig i Östersund och har fått luft under vingarna. Gör ’Pallen’ Palnér skäl för smeknamnet på Knutan?

I poängställningen leder Jocke Mangs med 202 poäng före Tobias Brink på 178 och Jens Edman på 165. Jocke är ganska lugn och tycker att motståndet inte är så svårt. Han räknar kallt med att stå som mästare 2012. Av någon anledning tycker Tobias Brink lite annorlunda och säger att hela teamet är laddade till tänderna och att HAN kommer stå längst upp när krutröken lagt sig.

Men – 4 deltävlingar med 30 poäng till vinnaren i varje gör att det hela än så länge är helt öppet och vi får förmodligen se det avgörande racet på Solvalla den 22 september.

Knutstorp är en mycket speciell bana med många olika kurvor och en rejäl höjdskillnad. Att publiken har bra överblick över allt som sker gör det lätt av välja vad man ska göra nu i helgen
– åka till Knutan, såklart!

Se´n väntar vi ju på vad som kommer av alla nya idéer som presenterades i Östersund – ny, plombad motor och möjligheten att köra både Mustang och Challenger mot Camaro.

Gentlemen, Start Your Engines!

Arkiv 2012