Arkivsida

Oturen knäckte Ebbesson Motorsport på Anderstorp Raceway!

TTA i Anderstorp.
Andreas Ebbesson. Foto: Beng-Åce Gustavsson

I helgen kördes den sjätte av 8 deltävlingar i TTA Elitserien i Racing. Denna avgjordes på den legendariska Anderstorp Raceway. För Ebbesson Motorsport blev detta en helg med mycket problem och brutna race Under fredagens tester hade Andreas en hel del problem med bilen vilket resulterade att det inte blev många varv körda. Under andra testen körde Andreas olika tester för biltillverkaren, Solution F. Där testade man olika inställningar på växellådan vilket också resulterade i lite körning.

”Vi har haft en hel del problem idag och har på det viset inte fått mycket körning i bilen. Vi har visserligen inställningar från tidigare tävling, men vi för att hänga med behöver vi finslipa dessa. Nu får vi jobba på inför kvalet imorgon!”

– Peter Ebbesson

Även kvalet kantades av problem. Andreas körde endast 3 varv innan han var tvungen att köra in i depån med ett punkterat däck. Detta resulterade i en näst sista startruta. Även teamkollegan Richard Göransson hade problem i kvalet men en givare i växellådan som gick i sönder vilket resulterade i en sista startruta.

Till racet hade alla problem åtgärdats och alla bilar stod på startlinjen. För Andreas del blev det ett kortvarigt race då han i starten slirade för mycket på koppling och körde i sönder denna. Redan på första varvet var han tvungen att köra in i depån för att bryta tävlingen. För övriga WestCoast förare gick det bättre. Fredrik Larsson vann, Martin Öhlin slutade femma och Richard Göransson körde upp dig till en 8: e plats.

”Oerhört tråkig helg! Vi har haft problem hela helgen och det slutade med ett brutet race. Mycket synd för bilen känns bra och jag tror att vi hade kunnat vara med bra om vi fått åka om det. Det är bara att bryta ihop och gå vidare. Nu är det snart dags för en spännande helg uppe på Tierp Arena där vi kommer att köra för första gången. Det laddar vi inför!”

– Andreas Ebbesson

Om två veckor bär det av till Tierp Arena för den näst sista tävlingen i TTA Elitserien i Racing 2012. Missa inte detta!

Ebbesson Motorsport

www.ebbessonmotorsport.com
Arkiv 2012