Arkivsida

Årets Pro Superbike avgörs på Knutstorp på Lördag

André Andersson. Foto: Mikael Persson

Till helgen är det STCC-tävlingar på Knutstorp med bl a final i Pro Superbike-klassen i Roadracing. Det kommer att bli en stenhård fight om SM-bucklan mellan ledande Lukas Ockelfelt och Andreas Mårtensson. Tre förare från Skåne kommer att delta, André Andersson från Sjöbo, Andreas Wallenborg, Furulund samt Arne Andersson från Ängelholm. Roger Hansson, Helsingborg, är tyvärr skadad.

Arne Andersson, Ängelholm, tränar nu för fullt. – Säsongen har gått över förväntan. Det är den första hela säsongen för mig i Pro Superbike-klassen. Jag tävlar mot Sveriges bästa förare och är väldigt nöjd med den femtondeplats i sammandraget som jag har nu och hoppas kunna ta mig upp några placeringar på min hemmabana.

Arne Andersson har gjort sig känd genom sin i högsta grad ovanliga karriär på motorbanorna. -Jag tog tävlingslicens redan 1976, men började faktiskt inte tävla förrän 2008, så jag är faktiskt bara inne på min femte tävlingssäsong, trots att jag är en 55+.

– Mitt mål är satt lågt. Jag vill inte komma sist och i de fyra senaste tävlingarna har jag i samtliga kommit på elfte plats av ca 16-17 startande. De senaste två tävlingarna ingick i det Danska Mästerskapet, som också kördes på Knutstorp, där flera förare från Sverige deltog. Det blev svensk vinst genom den regerande svenske mästaren, Filip Backlund.

-Jag gillar ’superbikes’. Min BMW S1000RR levererar ca 200 hk, som innebär att toppfarten på Knutstorp blir drygt 240 km/h. Accelerationen kan beskrivas som brutal. På de avslutande tävlingarna hoppas jag kunna prestera en bra bit bättre varvtider är under säsongens inledning. Under de senaste veckorna har vi testat med en annan inställning av chassit, vilket har medfört att hojen nu styr exakt dit jag vill ha den.

Välkommen till Knutstorp för att se finalpassen i Pro Superbike och se vem som kommer att bli Svensk Mästare!

Arkiv 2012