Arkivsida

Inget Camaro-race för Daniel Ivarsson på Knutstorp!

Daniel Ivarsson. Foto: Mikael Persson

Efter problem med motorn på ett test i förra veckan upptäcktes ytterligare ett fel som måste åtgärdas innan uppstart. Det betyder att Hyllinge MS föraren Daniel Ivarsson tyvärr inte kommer till start på Knutstorp.
– I förra veckan körde vi en shakedown på Ljungbyheds Flygfält för att testa att allt fungerar ok inför den kommande helgen. Efter ett par pass började motorn läcka olja och gå dåligt, berättar Daniel.

När mekanikern skulle byta ut den trasiga delen upptäckte vi att fler saker var trasiga, delar som vi inte hinner få utbytta innan helgen race.

Daniel har haft en tuff säsong i år.

– Premiären på Mantorp hade vi bra fart men fick inget bra resultat. I första racet gick jag om Ted Brink som kurvan efter körde av mig så att jag tvingades bryta, i andra racet åkte jag av och fick bryta även detta race.

– På Knutstorp gick det både bra och dåligt, i första racet tvingades jag
bryta eftersom motorn enbart gick på 7 cylindrar. Till race två hade vi fixat
till detta och då gick det mycket bättre, jag startade sist och lyckade köra upp
mig till mitten av fältet innan målgång.

Den tredje deltävlingen, på Mantorp, gick bättre. Jag kammade ihop två 9:e
platser trots lite motorproblem som gjorde att jag tvingades släppa om två
förare i både race 1 och i race 2.

Till helgen blir det tyvärr ingen start. Istället får teamet ladda inför tävlingen på Solvalla.

Daniel Ivarsson på Knutstorp i våras.

Arkiv 2012