Arkivsida

Full gas när STCC kommer till Ring Knutstorp!

STCC.

Efter publiksuccé i Östersund med 15 000 åskådare och danskt gemyt på Jyllandsringen inför hela 7 000 som trotsade den bistra väderleken är det dags för STCC att köra sin näst sista tävling för året. Nu är det Ring Knutstorp, den lilla natursköna banan beI STCC står kampen om mästerskapstiteln mellan fyra förare, Johan Kristoffersson, Volkswagen, Rickard Rydell och Michel Nykjaer, Chevrolet, och Tomas Engström i en Honda. Mycket står på spel i helgen. Nu gäller det att skaffa sig bästa möjliga förutsättningar inför finalen på Solvalla i Stockholm.

– Vi måste skaffa oss ett bra slagläge inför finalen, säger Kristoffersson. Men vi måste fokusera på den här helgen först. Förra gången vi körde här hängde vi inte riktigt med, men vi har en del idéer om hur vi ska få det att gå lite snabbare den här gången.

– Det här är en enormt viktig helg för mig – och för alla i mästerskapet, säger Rydell. Det är nu man vill skaffa sig bästa tänkbara utgångsläge inför finalen på Solvalla, där det med största sannolikhet kommer att avgöras. Vi har haft en hel del stolpe ut i år, och måste se till att vända den trenden.

I Skandinaviens snabbaste klass på två hjul, Pro Superbike, är det final. Två man kan vinna, Lukas Ockelfelt som leder, och Andreas Mårtensson som ligger tolv poäng bakom. Hela säsongen igenom har de kämpat mot varandra och nu återstår en sista duell innan årets mästare ska koras.

Jens Edman i Camaro Cup

I årets näst sista Camaro Cup-race är det de två hemmaförarna Tobias Brink och Jens Edman som jagar ledande Jocke Mangs. Dessutom kan publiken se fram emot att få se den danske stjärnan Jan Magnussen gästspela på svensk mark, liksom rallyföraren Patrik Flodin som gör ett inhopp i klassen. Det kommer att bli tät racing när de dryga 12 000 hästkrafterna släpps lösa på banan.

Carrera Cup bjuder på årets största startfält – 15 bilar är anmälda och bland dem finns ett par nya namn för säsongen. Richard Trange, 20 år, får chansen att köra för NIKA Racing och veteranen Peter Jervemyr är tillbaka i klassen igen, liksom Mikaela Åhlin-Kottulinsky, tillbaka efter den blindtarmsoperation som tvingade henne att stå över Östersundstävlingen.

Förutom underhållning på asfalt kommer det att hända saker i luften också. Pär Cederqvist och Filip Gerhardt svarar för en spännande flyguppvisning i en Spitfire respektive Mustang. På plats är även mässan Motor & Verkstad som provar ett nytt grepp med att kombinera mässa med racing – det kommer att bli full gas och folkfest på Ring Knutstorp den 7-8 september!

Arkiv 2012