Arkivsida

Motigt hemmarace för André Andersson på Knutstorp

André Andersson. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

André Andersson från Osby, som kör STCC för Memphis Racing, hade sett fram emot att få köra på hemmabanan Ring Knutstorp. Det blev dock inte som han hade tänkt sig.I veckan hade de servat motorn och allt var frid och fröjd, men på fredagens fria träning rasade bakaxeln.

Teamet försökte förtvivlat få tag på en ny bakaxel, men trots ihärdigt ringande verkade det hopplöst. Under natten till lördagen fick de så äntligen napp och teamet skruvade hela natten.

Bakaxeln anlände, men vid femtiden på morgonen upptäckte man att den inte passade ihop med drivaxlarna. det gick heller inte att bara byta drevsatsen. Nu var goda råd dyra.

Teamet lyckades på tag på en standard bakaxel utan diff. Det senare fixades med svetsen! Drivaxlarna var klenare än på racingmodellen, men det största bekymret var utväxlingen. Nu är nog bilen drevad för att göra en bit över 300 km/h, sa pappa Pelle Andersson. Det viktigaste av allt var dock att André kunde komma till
start och det gjorde han.

Eftersom han missade kvalet fick han starta sist. Den höga utväxlingen gjorde att han bara kunde köra på tre växlar och han fick gå ned på ettan i de långsammare svängarna. Han lyckades ändå köra till sig en hedrande fjärdeplats i privatförarcupen.

I andra racet kunde han avancera till en tredjeplats, den sjunde i år! I tabellen ligger han också på fjärde plats. Nu återstår bara finalen på Solvalla i Stockholm.

Arkiv 2012