Arkivsida

Bra helg på Knutstorp för IPS Motorsport

IPS Motorsport. Foto: Mediaempire/Micke Fransson

I STCC-säsongens näst sista race plockade Patrik Olsson en placering i totalställningen efter en andra och fjärde placering i de båda heaten. Han ligger nu fyra. Att Johan Stureson presterade två femteplatser efter ett tungt kval är han efter omständighet Patrik Olsson som fick med sin en vinst från Jyllandsringen var självklart sugen på att ta så många poäng som möjligt även från Ring Knutstorp. Läget med två starter från fjärde startposition var dock inte optimalt.

– Jag startar på yttern så jag vet inte, det kan vara svårt. Men jag ska försöka komma runt bra och ligger jag kvar på fjärde efter kurvan är jag nöjd.

Ett scenario som slog in väl så bra. Efter första svängen låg Olsson tvåa efter Nykjaer. Han hade sedan Rickard Rydell tätt efter sig hela heatet igenom men kunde hålla sin placering in i mål.

– Det känns skönt. Rickard låg på hårt. Sista varvet kom han väldigt nära i ingången på första kurvan men jag fick med mig speeden ut i stället, säger Olsson.

Johan Stureson som hade ett sämre kval såg ändå vissa möjligheter att kunna prestera bra då bilen kändes betydligt bättre under morgonens warm up. Johan gjorde också en bra start i race ett och plockade Jordi Gene omgående. Efter det blev heatet relativt odramatiskt och han hade inga som helst problem att hålla jämna steg med Johan Kristoffersson som låg framför.

– Det gick mycket bättre nu, däcken höll hela racet och det känns bra inför andra racet, säger Stureson.

I det andra heatet stördes flera förare av den oljesaneringsgrus som låg på banan i första kurvan. Patrik Olsson fick därför svårt att upprepa händelseförloppet från race ett.

– Det var en oljesträng på yttern i första kurvan vilket gjorde att jag fick bromsa svintidigt där. Då tappade jag Jordi Gene på innern, säger Patrik och fortsätter.

– Jag var betydligt snabbare än Jordi på det kurviga partiet. Jag hade en bra jämn speed och mina däck höll bra.

Patrik är därför nöjd med dagarna på Knutstorp.

– Att jag avancerat till fjärde plats i mästerskapet är bra. I första racet gjorde vi vad vi mäktade med här i andra förstörde oljesträngen i första svängen hela racet, sammanfattar Olsson.

Johan Stureson hade en lugn resa till femteplatsen i andra heatet. Det mest dramatiska blev kurva ett där han hamnade långt ut och fick därför köra genom saneringssanden som låg där.

– Ja, det blev en lugn resa. Jag kom iväg väldigt bra i starten men valde att stanna på yttern och hamnade då utanför Patrik i tredje led, men det gick bra, säger Stureson.

När säkerhetsbilen kom ut med fem varv kvar efter Johan Kristofferssons avåkning samlades fältet och Stureson fick då Tomas Engström i backspegeln. Inte en alltför glädjande syn efter incidenten i Danmark. Men Johan blev aldrig orolig.

– Inte direkt, jag hade ju sett under racet att avståndet till honom ökade, han hade svårt att hänga med i dag, säger Stureson.

Jordi Genes poängskörd i de båda heaten gör dock att han nu har lika många poäng som Stureson i totallistan.

Arkiv 2012