Arkivsida

Daniel 5:a och11:a på Solvalla!

Camaro Cup. Foto: Jörgen Olsson

Under den gånga helgen kördes STCC finalen på Solvalla,
Daniel lyckades på blött underlag kamma hem en 5:e plats och en 11:e plats. Solvalla som till vardags är en plats för snabba hästar blev den gånga helgen en plats för snabba bilar. Arrangören hade låtit asfaltera stora delar av travbanan och här arrangerades STCC finalen med Camaro Cup som supportklass, på plats fanns över 20 000 åskådare!

Daniel lyckades väl i första racet:

– I första racet startade jag på en 6:e plats, efter ett par varv blev jag påkörd bakifrån så jag åkte av banan och tappade tre platser. Jag kom sån tur är snabbt upp på banan igen, efter ett antal varv hade jag kört upp mig till en 5:e plats vilket jag sen höll in i mål. Berättar Daniel.

På lördagen kördes den stora A-finalen, här startade Daniel på en 8:e plats.
– Jag fick ingen bra start, jag blev klämd mellan två bilar och ett halvt varv senare tappade jag ytterligare några platser i samband med en kollision. Efter ett minst sagt stökigt race gick jag i mål på en 11:e plats.

– Det var årets sista tävling, året säsong har varit betydligt bättre än förra året, bilen har fungerar bättre och trots en del incidenter har vi haft en skaplig säsong. Jag vill passa på att tacka mina supporters, mekaniker, familj och alla sponsorer för detta året!

Arkiv 2012