Arkivsida

IPS i händelsernas centrum

Johan Stureson. Foto: Jörgen Olsson

IPS Team Biogas fick en av nyckelrollerna när 2012 års STCC-mästerskap avgjordes inför 18 600 åskådare på Solvalla i Stockholm. Johan Stureson lyckades bäst av teamets förare med två andraplatser. Patrik Olsson tog en heroisk tredjeplats i första racet av Avslutningen av 2012 års STCC-säsong blev minst sagt positiv för IPS Team Biogas och Volkswagen. IPS plockade två andraplatser och en tredjeplats samtidigt som Johan Kristoffersson i systerteamet Volkswagen Team Biogas säkrade mästartiteln.

– Det var skönt, det blev en rörig start som jag lyckades komma igenom bra, säger Johan Stureson efter dagens andra andraplats.

Patrik Olsson som startade i pole position i andra racet var inte lika nöjd efteråt. Han tappade omgående placeringar och slutade femma, tätt efter Rickard Rydell.

– Jag hade inte en chans att hänga med, jag hade dålig effekt i motorn. Det hände något på morgonens warm up men vi lyckades inte hitta något fel, säger en mycket besviken Olsson.

I dagens första heat startade Johan i andra rutan och Patrik i den tredje. Placeringar de även hade i mål. Patriks väg dit blev dock krokig. I utgången av kurva två trycktes han ut av Michel Nykjaer och tappade ner till sjunde plats. Två varv senare var han tillbaka på tredjeplatsen efter några helt otroliga varv.

– Jag kom aldrig till kurva tre innan Nykjaer hade tryckt av mig. Jag kommer ut som sjua tror jag sedan körde jag på ren ilska och några varv senare var jag trea igen. Däcken tog mycket stryk på de varven och jag kunde aldrig komma ifatt Stureson och Kristoffersson, säger Olsson.

Johan Stureson är mycket glad över att det äntligen lossnade ordentligt. Att det gjorde det inför storpublik under årets häftigaste motorevenemang gör inte saken sämre.

– När det väl är dags för race på en banan för första gången är det lite spänt. Man vet inte hur omkörningsmöjligheterna egentligen är och var attackerna ska komma så det var faktiskt lite pirrigt innan start, säger han.

Nu ska IPS Team Biogas fira helgens fina resultat och den häftiga säsongsavslutning som tävlingarna på Solvalla bjöd på.

Besök gärna www.ipsteambiogas.se för ännu mer information.

Arkiv 2012