Arkivsida

Fantastisk show i Finalen!

Vinnarbilen.

Finalen i Trofeo Abarth kördes på Göteborg City Race Arena mitt inne i stan på Frihamnspiren. Niklas åkte till Göteborg som redan korad mästare i Trofeo Abarth men Niklas ville avsluta med en seger. Niklas visade klass med att vara snabbast på de båda test passen på fredagen på torr bana. Under natten kom regnet och i kvalet på morgonen var banan rejält blöt. Med räcken och murar runt hela banan så är det alltid mm ifrån murarna och marginalerna är extremt små. Men Niklas lyckades med ett bra varv och var knappt 0,5sek före tvåan.

– Otroligt skönt att få ta pole här i Göteborg. Det är en fantastiskt kul bana att köra då det är 100% fokus och 100% attack hela tiden, enormt kul som förare. Bilen funkade kanon både igår och idag. Det är ”big balls” som gäller på den här banan för att vara snabb.

I racet blev det karambolage in i kurva 2. Sen påkörd in i kurva 3 bakifrån. Niklas stod tvärs över banan efter ha blivit påkörd och vänd så alla bilar kunde köra förbi innan Niklas kunde komma iväg. Efter det bjöd Niklas på en sällsynt skådad show för publiken med fullfarts sladdar och 2-hjulsåkning med stående ovationer ifrån läktarna. Niklas körde sig upp igenom fältet till en slutgiltig 4:e plats i mål precis bakom 3:an.

– Ja vad ska man säga. Enormt tråkigt med insidenterna och påkörningen i starten annars hade jag vunnit. Jag var så otroligt mycket snabbare än alla andra idag och det känns verkligen surt att inte få kliva upp på pallen och avsluta på topp efter en så enormt bra säsong. Men det värmde enormt mycket när all publik kom ner ifrån läktaren och gratulerade mig efteråt och tyckte körningen var de mest spektakulära de sett. Jag gjorde mitt bäste efter de förutsättningarna jag fick efter första varvet, jag körde enormt fort men förlorar man 30sek på första varvet så kan man inte vinna. Men otroligt glad över min säsong och jag har hela tiden oavsett bana och förhållanden visat att jag varit snabbast. Nu väntar sista racet på Monza i Europa finalen som jag vann förra året. Men redan nu blickar jag fram emot nästa år, först med en test i TTA bil!

I och med vinsten i Trofeo Abarth vinner Niklas inte bara en helt ny Abarth 500 gatbil utan även en plats i TTA Junior Program där huvudsyftet är att hjälpa svenska racingjuniorer och säkra tillväxten för svensk motorsport. Ett program som inleds nu i höst med ett test i TTA bilen, för att utveckla dem vidare till både nationell och internationell racing.

Än är inte 2012 över då Monza väntar för Niklas och sen ett hårt arbete inför 2013års säsong. Då hungrigare än någonsin. Niklas tackar sitt team för ett fantastiskt jobb hela året och alla sponsorer och partners 2012.
Vi ses 2013!

Arkiv 2012