Arkivsida

Pole på Imola, mästare i Trofeo Abarth Sweden!

TTA i Anderstorp.
Abarth. Foto: Racefoto

Pole på Imola i Europa serien. Krash i starten. Många timmar i verkstan innan Tierp blev resultatet.
Imola blev en kort sorti för Niklas som var snabbast på kvalet men påkörd i starten och en krashad bil som resultat.
– En fantastisk bana att få köra på, betydligt mer kuperad än man kan tro och några riktigt håriga kurvor.
En otroligt bra erfarenhet att ta med sig i framtiden trots att det tyvärr inte blev några race så visade jag att jag hade farten att vara i toppen även i europa serien.

Efter smällen stod nya Tierp Arena värd för den 5:e deltävlingen i Trofeo Abarth Sweden. En tuff bana som tog hårt på förarna.

Med små marginaler lyckades Niklas återigen ta pole i kvalet. I racet började allt bra men efter några få varv började diffen i växellådan krångla, troligtvis sviter efter krashen på Imola. Den stora luckan Niklas hade byggt upp på de inledande varven började krympa och tillslut fick han även se sig omkörd av Ljungdal emot slutet när det var fem varv kvar. Trots några attacker i slutet för att åter ta ledningen blev skadorna i växellådan för stora för att kunna köra om, så Niklas första andraplats blev resultatet men än viktigare att nu kunna titulera sig Mästare i Trofeo Abarth Sweden 2012!

– Det har varit en fantastisk säsong så här långt, vi har behållt fokus hela säsongen och inte lämnat något åt slumpen och det har visat sig på banan i år. Det blev ett hårt jobb med att få ihop bilen efter krashen på Imola. Men vi fick ihop det i sista stund och trots att diffen gick sönder nu i racet på Tierp med en andraplats som resultat, så är det min första andraplats i kariärren. Diffen gjorde att jag fick ändra min körning under racet och rulla igenom de snäva kurvorna och gå på gasen senare vilket gjorde att jag tappad fart ut på rakorna och kunde inte göra något riktigt omkörningsförsök i slutet. Men det blev en bra show för publiken, säger Niklas med ett leende.

Nu ser vi fram emot att åka till Göteborg som mästare och bara kunna njuta av avslutning av året. Jag tror
banan kommer passa bilen bra och det kommer bli extremt kul att få köra mitt i stan. Tror det kommer bli
en enorm stämning på banan. Jag kommer göra allt för att avsluta på topp!

Finalen avgörs mitt i Göteborg på City Race Arena den 29 september. Vi ses där för det kommer bli en fest!
Arkiv 2012