HMS News

Daniel Haglöf utmanar fabriksteamen i årets STCC

Daniel Haglöf, 34 år och från Borlänge, står på startlinjen vid helgens STCC premiär på skånska Ring Knutstorp. Tvåan från fjolårets final i TTA Elitserien i racing kör en SAAB i sitt eget team, PWR Racing Team, som han äger tillsammans med Peter ’Poker’Ett samarbete som nu är inne på det tredje året. TTA har inför den här säsongen slagits samman med STCC och återigen är de allra bästa förarna i Skandinavien samlade i samma serie. För Haglöf och PWR Racing Team är målet solklart; man ska utmana fabriksteamen om podiet.

– Jag vill vinna, men för att vinna så måste hela apparaten fungera. Så vinner jag inte vill jag fixa apparaten, och sedan vinna. Därför går jag in i säsongen med ett öppet sinne. Vi visade i fjol att vi har kapacitet, nu behöver vi även hitta kontinuitet, säger Haglöf som är säker på att helgens inledande tävlingar sätter tonen för resten av säsongen.

– Jag förväntar mig att det kommer vara sjukt hög nivå på tävlingarna, ett snedsteg så är man borta.

Två race ska köras vid helgens premiär, båda under lördagen. Ring Knutstorp utgör det första stoppet av totalt åtta deltävlingar som avslutas på Mantorp Park den 21 september.

(Evenemang: 2013-05-03–2013-05-04 STCC (Premiären))
(Bild: 7341)