HMS News

Volvo Polestar Racing starkaste teamet någon

Volvo Polestar Racing står inför helgens STCC-premiär på Ring Knutstorp i Skåne med det starkaste teamet någonsin i mästerskapets 17-åriga historia.

De fem Volvo-förarna representerar tillsammans fyra SM-guld, 16 SM-medaljer, 55 STCC-segrar och 156 pallplatser.

– Med ett av det starkaste startfälten i mästerskapets historia står vi väl förberedda med vår föraruppställning. Vi ser fram emot en hård och spännande säsong med ett klart mål: STCC-titeln 2013, säger Derek Crabb, Motorsportdirektör på Volvo Personvagnar.

Fredrik Ekblom, som säkrade fjolårets TTA-titel efter en rekordsäsong, är en av Sveriges mest erfarna och meriterade förare, i år jagar han sin fjärde STCC-titel.

– Den bästa cocktailen man kan blanda för ett bra resultat är erfarenhet och motivation. Ofta sjunker motivationen med erfarenheten, men inte hos mig. Jag har en mycket stark glöd och vilja inför årets säsong. Teamet ger mig mycket motivation och utan tvekan så kör jag för en ny STCC-titel i år, säger Ekblom.

En annan Polestar-förare med lång erfarenhet är Robert Dahlgren som i år firar 10 år med Volvo. Dahlgren hade en av sina tyngsta säsonger hittills förra året, men menar att han använder det som bränsle.

– Förra året var en besvikelse resultatmässigt, men det använder jag som bränsle till årets säsong. Jag har aldrig tränat hårdare inför en säsong som den här vintern och jag hade direkt en helt annorlunda känsla i körningen under årets första test där jag dessutom var snabbast. Jag tävlar alltid för att segra och inget annat, säger Dahlgren.

Volvo tävlar med tre team i årets STCC: Volvo Polestar Racing, Volvo Polestar Performance och Volvo Polestar. Kampen internt mellan teamen väntas bli minst lika hård som med de övriga teamen, något Thed Björk, som tävlar med Ekblom i team Volvo Polestar Racing, bekräftar.

– För min del har jag redan tagit ut segern i förskott för årets säsong. Jag hade en väldigt stark avslutning på säsongen förra året och det ska jag fortsätta nu! Kampen internt kommer givetvis att bli stenhård, men jag hade ett väldigt bra samarbete med Ekblom 2012 och i år får vi se vem som får hjälpa vem, säger Björk med ett leende.

Linus Ohlsson och prins Carl Philip representerar Volvo Polestars nya talanger till årets mästerskap. 22-åriga Ohlsson gjorde en succésäsong förra året där han var den enda föraren som kunde utmana Ekblom om titeln. Prins Carl Philip imponerade under försäsongstesterna på Knutstorp där han gjorde stora framsteg varvtidsmässigt under hans första körpass någonsin i Polestars Volvo S60 STCC.

– Årets säsong kommer definitivt bli tuffare än förra året. I stort sett alla förare i mästerskapet har kapacitet att vara med i toppen. Själv är jag väldigt nöjd med försäsongstesterna, vi hann testa det som är viktigt för oss och det kommer att handla om finjusteringar i helgen på Knutstorp. Jag siktar på att vara med i segerstriden i helgen, säger Ohlsson.

– Helgens tävlingar innebär STCC-debut och något helt nytt för mig. Vad gäller förväntningar för min del så handlar det om att skaffa erfarenhet. Mitt mål är att genomföra en stabil första STCC-tävlingshelg och bygga inför framtida tävlingar. Jag ser verkligen fram emot helgen, säger prins Carl Philip.

Premiärhelgen på Ring Knutstorp inleds med två testpass på fredag, följt av kval och två tävlingar på lördag. Följ med Volvo Polestar Racing under förberedelserna inför premiären i en film från de officiella testdagarna:

Tidsschema STCC-premiär 2013 Knutstorp

Fredag 3/5

15.00 – STCC Test 1

17.20 – STCC Test 2

Lördag 4/5

09.00 – STCC Kval Q1

09.20 – STCC Kval Q2

03.35 – STCC Kval Q3

12.40 – STCC Race 1

15.30 – STCC Race 2

Se komplett tidsschema, information, biljetter, med mera:
http://www.stcc.se/races/race/ring-knutstorp/3-maj/

(Evenemang: 2013-05-03–2013-05-04 STCC (Premiären))