Arkivsida

WestCoast Racing mönstrar stark trio för STCC-premiären

West Coast Racing.
Det är en namnkunnig och laddad förartrio WestCoast Racing mönstrar inför årets STCC-premiär på Ring Knutstorp i helgen. Richard Göransson, Fredrik Larsson och Robin Rudholm är alla i slutfasen av uppladdningen inför STCC-säsongsstarten.

Richard Göransson inleder jakten på sitt femte STCC-guld och revansch efter sjätteplatsen ifjol.

– Det här är min tionde STCC-säsong och fem titlar på tio är vore en fin fortsättning på en fantastisk historia i STCC så här långt för mig, säger Richard. Jag är sjukt sugen på revansch, efter STCC-guldet 2010 har jag haft två tuffa säsonger och nu är jag ute efter revansch. Det känns väldigt bra efter testerna och hela teamet känns väldigt fokuserat med ett gemensamt mål i år. Konkurrensen är som vanligt stentuff och man har inte råd med några misstag, jag ska köra smart.

Fredrik Larsson kör den andra bilen i BMW Dealer Team och efter att ha avslutat den sista testdagen i topp laddar han nu om för säsongsstarten.

– Jag är väldigt förväntansfull, säger den snabba Falkenbergsföraren. Det är en bra känsla i teamet efter testerna och just nu är jag i bra balans. Nu får vi se hur det känns efter den första helgen. Jag är sugen på seger och efter fjärdeplatsen i mästerskapet i fjol är målsättningen för året given. I helgen kommer kvalet att bli avgörande, i den här konkurrensen är det väldigt svårt att köra upp sig i två korta heat på Knutstorp. Dubbelseger är det enda jag har i siktet just nu och sen får vi se vad de andra kommer ställa till med. Det blir hur som helst en spännande premiär.

Teamets tredje bil körs av Robin Rudholm som tack vare ett samarbete mellan WestCoast Racing och Xlander Racing nu återvänder till WestCoast Racing. Sist han körde för teamet slutade han trea totalt i STCC och Robin har efter testerna visat att han har med toppstriden att göra.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka i WestCoast Racing, säger Robin. Det är ett av de absolut bästa teamen i Sverige och jag har ett bra record med dem sen tidigare. Jag satsar för fullt för att vara med i toppen och fightas i år och just nu känns det bra. Hela teamet känns fokuserat och vi hade tre bra testdagar tillsammans som var en väldigt bra uppladdning inför helgens premiär.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth har lagt en tuff vinter bakom sig och efter tre testdagar på Ring Knutstorp ser han nu fram emot att inleda årets säsong.

– Det har varit en lång och mycket tuff vinter med att få allt på plats men efter de tre första testdagarna känner vi oss äntligen redo för årets säsong, säger Dick. Vi sticker inte under stol med att vi var missnöjda med vår säsong ifjol och vi har lagt ner mycket tid på att fokusera om teamet. Nu känns det väldigt bra inför premiären och vi är tillbaka på rätt spår igen. Vi har en stark förartrio i STCC och det känns väldigt kul att kunna inleda ett samarbete med Xlander som gör det möjligt att välkomna Robin tillbaka till WestCoast Racing. Med Richard, Fredrik och Robin har vi tre snabba och rutinerade förare som är med och fightas i toppen. Det blir en spännande säsongsstart i helgen.

Arkiv 2013