HMS News

Dramatisk start på Clio Cup JTCC

Mattias Lindberg, Robert Helling och Henric Skoog erövrade pallplatserna i en dramatisk Clio Cup JTCC-premiär på Ring Knutstorp. Regerande mästaren Andreas Wernersson blev oskyldigt offer i en startkrasch och tvingades bryta.Det blev en händelserik och strulig start på Clio Cup JTCC. Redan i den första kurvan i fredagens lopp försvann nämligen tre bilar. Förutom Wernersson tvingades Simon Englund och dansken Frederik Mortensen ge upp.

Robert Helling tog starten från pole position. In i den första kurvan tappade han greppet med sina kalla bakdäck och körde på Wernersson, som från tredje startposition var uppe jämsides med Helling på yttern.

– Jag ber om ursäkt för kollisionen. Det är min första säsong i klassen och jag vet inte hur snabbt man kan bygga upp värme i däcken. När jag gick på bromsen in i den första kurvan fick jag kast på bilen och körde in i Wernersson, sa Helling efteråt.

Wernersson deppade. Han fick en mardrömsstart på säsongen.

– Först körde jag sönder en drivaxel i kvalet och så det här i det första heatet… Det känns som om jag har haft tillräckligt med otur för hela säsongen redan nu, säger han.

Wernersson ger emellertid inte upp. Från en startposition långt bak i lördagens race hoppas han kunna avancera ordentligt.

– Seger är väl inte realistiskt, men topp tre är inte omöjligt, säger Wernersson, som till följd av tryckaren från Helling brakade in i Mortensen.

Simon Englund drogs också in i det som hände i den första kurvan och även under hans tälttak jobbades det intensivt med att få bilen i kördugligt skick till lördagens race.

Vid omstarten tog Mattias Lindberg hand om taktpinnen och vann racet före Helling.

– Från täten höll jag mitt tempo och hade blicken riktad framåt, sa Lindberg, som var uppe och nosade på toppen i serien redan under fjolårssäsongen.

Bakom Lindberg och Helling utspelades en tuff kamp om tredjeplatsen mellan nykomlingarna från SSK-serien, Henric Skoog och Axel Hellsten. Hellsten var före länge, men fick till slut ge sig.

– Jag hade turen att kunna ta mig förbi, sa Skoog om den publikfriande duellen.

Kalle Dejemyr slutade femma och bakom honom lyckades Linda Johansson hålla undan för Peter Larsson till sjätte plats.

Mattias Lindberg (mitten) Robert Helling (t.v.)

och Henric Skoog stod pall i Clio Cup JTCC-premiären.

(Evenemang: 2013-05-03–2013-05-04 STCC (Premiären))
(Bild: 7363)