Arkivsida

Från Nascar till V8 Thunder Cars på Knutstorp

Alx Danielsson.
Alx Danielsson hjälpte Memphis Racing att provköra sin ena tävlingsbil i förra veckan. Nu rekryteras han för att komplettera det redan starka teamet i premiären av V8 Thunder Cars på Ring Knutstorp till helgen.

Alx tävlade vid tre tillfällen i Camaro Cup för Memphis Racing under 2012. Nu, med bara ett fåtal dagar kvar till premiären i svensk racing på Knutstorp, rekryterar Memphis Racing återigen Alx. Mästerskapet har till i år bytt namn till V8 Thunder Cars och får nu även SM-status.

– Jag ser fram emot att tävla i helgen, berättar Alx. V8 Thunder Cars är så nära NASCAR man kan komma och utgör ett perfekt kompliment för mig! Jag gillar Richard [Berggren – teamchef] och vi har en del andra järn i elden, bl a inför stundande NASCAR-aktiviteter. Jag var med och gjorde shakedown på #48 i tisdags för en vecka sedan och bilen har potential. Nu hoppas vi kunna köra hela säsongen tillsammans, det vore mycket kul. Dock har vi endast klart med de två första helgerna. Den tredje tävlingshelgen går i min hemstad Östersund i augusti och där vill jag verkligen köra men för det kommer det krävas lokalt stöd.

Richard Berggren är teamchef för Memphis Racing som i många år tävlat i Camaro Cup.

– I år tillåter man även Ford Mustang i serien vilket lett till namnbytet. Kul att klassen nu får SM-status, det är väldigt få racingklasser i Sverige som har detta.

– Vi har en väldigt stark förar-lineup i år med tre unga hungriga killar som alla har goda chanser att vinna lopp. Alx har större erfarenhet och med honom ombord känner jag mig övertygad om att vi allihopa kan jobba tillsammans för att sporra varandra.

ALX FAKTA
Fram till 1998 – Rankad fyra i storslalom, just påbörjat go-kart karriär
1999-2000 – Svensk Mästare i Formel Ford
2001-2003 – Brittisk Mästare i Formula Ford WS
2004 – Formel Renault V6 Eurocup med seger i Dubai. Segrar i Porsche Carrera Cup.
2005-2006 – Mästare i World Series by Renault. Segrar i Porsche Carrera Cup.
2007-2008 – Testförare i Formel 1 för Renault F1. Segrar i Porsche Carrera Cup.
2009 – Skandinavisk Mästare i Ferrari Challenge.
2010 – Drifting med PBZ. Endurance med Porsche.
2011 – STCC med DMS.
2012 – TTA – Elitserien i Racing med Citroën, Swedish GT och Camaro Cup.

Arkiv 2013