Arkivsida

Häftig uppkörning av Wernersson i Clio Cup JTCC

Prispall JTCC Race 2. Foto: Tony Welam

Robert Helling vann det andra loppet från pole position i Clio Cup JTCC på Ring Knutstorp. Bakom honom bjöd Mattias Lindberg och Andreas Wernersson på en häftig duell om andraplatsen. Lindberg vann den kampen, men loppets man var ändå Wernersson som körde

Robert Helling vann det andra loppet från pole position i Clio Cup JTCC på

Ring Knutstorp. Bakom honom bjöd Mattias Lindberg och Andreas Wernersson på en häftig duell om andraplatsen. Lindberg vann den kampen, men loppets man var ändå Wernersson som körde upp sig från nionde plats i starten.

I fredagens premiärlopp blev regerande mästaren Andreas Wernersson oskyldigt offer i en kollision redan i den första kurvan. Besviken tvingades västgöten bryta racet.

Inför lördagens race var han revanschsugen och visade mästartakter från första metern. Redan efter tre varv var han uppe på tredje plats och började utmana andraplacerade Mattias Lindberg och tog sig förbi med sex varv kvar att köra. Lindberg kontrade emellertid och återtog andraplatsen ett varv senare.

Wernerssons framfart var publikfriande och imponerande. Trots pallplatsen var vinnarskallen från Öttum besviken efteråt.

– Jag kör bara för vinst, men fick ett slag på ett hjul och kunde inte fullfölja min attack. Jag ser redan fram emot nästa deltävling på Solvalla. Då ska jag ge dem, sa Wernersson efteråt.

Betydligt gladare var givetvis Helling, som efter en seger och en andraplasts i premiären delar ledningen i mästerskapet med Lindberg.

– Jag har varit rätt orolig över att gå från bakhjulsdriven Radical till framhjulsdriven Renault Clio. Då känns det givetvis jättebra att vinna redan så här tidigt på säsongen, sa Helling.

Lindberg var inte lika belåten.

– Jag är besviken över att jag inte kom om Helling. Jag var nära flera gånger, speciellt i starten.

Bakom topptrion utkämpade Henric Skoog och Axel Hellsten en läcker kamp om fjärdeplatsen. Hellsten såg ut att ta den, men precis som i fredags, då samma förare slogs om den tredje pallplatsen, tog sig Skoog förbi i loppets slutskede.

Resultat Clio Cup JTCC, Heat 2, Ring Knutstorp 4 maj
1) Robert Helling, KAK, 16 varv
2) Mattias Lindberg, Hässleholms MK, + 5,371
3) Andreas Wernersson, Lidköping KK, + 10,852
4) Henric Skoog, Karlskoga, + 11,890
5) Axel Hellsten, KGRC Team 13, + 12,722
6) Simon Englund, Bollnäs MK, + 13,688
7) Frederik Mortensson, Danmark, + 16,279
8) Kalle Dejemyr, KAK, + 27,065
9) Peter Larsson, KMF, + 33,863
10) Linda Johansson, Rasbo MK, + 43,802
11) Jan-Erik Berggren, Karlskoga MF, – 1 varv

Arkiv 2013