Arkivsida

Nilsson från start till mål

Start Race 1. Foto: Mikael Persson

Det blev ett händelserikt första race när Carrera Cup-säsongen började på soliga Ring Knutstorp, men för Ola Nilsson i täten gick allt problemfritt, ledning från start till mål. Lars-Bertil Rantzow lika ohotad tvåa.

– För att vara första Porsche-starten i tävlingssammanhang så funkade det ju bra. Sedan var L-B snabb och jag trodde han skulle komma ikapp mig, kommenterar den lycklige skåningen Nilsson.

Rantzow höll ett snabbt och stabilt tempo, men gick inte på attack.

– Jag tänkte bara: inga risker, inga påbromsningar. Det blev en behaglig resa och vi gjorde bra tider, så jag är nöjd ändå, summerar den andre pågen på pallen.

Tredjeplatsen gick till Erik Jonsson, men hans resa var inte lika problemfri. Bakom jagade Richard Trange flitigt och frenetiskt. Kvalsnabbe Trange hade för lågt varv i starten, halkade bakåt i fältet och fick mycket att hämta in. Uppkörningarna stannade bakom Jonsson, trots ihärdiga försök. I samband med gulflagg körde Trange in i baken på Jonsson.

– Sånt som händer, men jag tycker inte riktigt det var helt mitt fel, säger en lätt frustrerad Richard Trange. Han gick på tvärnit på start- och målrakan när gulflaggan kom upp. Jag låg tätt bakom och kunde inte se.

Erik Jonsson klarade sig ur smällen och styrde in på en finfin tredjeplats. Trange fick bryta med trasig kylare. Det ödet drabbade även “Snickar-Matte” Karlsson.

– Det blev dragspelseffekt efter omstarten och då åkte jag in i baken på Skoog, säger Karlsson.

På fjärde plats visade debutanten från Norge, Ole Christian Veiby, fin kyla när han under andra halvan av heatet höll undan för Patrik Skoogs attacker.

Källa: www.carreracup.se

Arkiv 2013