Arkivsida

En bra dag på jobbet, Ola!

Ola Nilsson.

Hässleholms Ola Nilsson tog hem även det andra Carrera Cup-heatet i stor stil. Snabbast i kvalet, snabbaste varv och två heatsegrar, maximala 53 poäng. 25-åringen hade en bra dag på jobbet.

– Ja, det var något i den stilen va? Helt perfekt. Det kunde inte ha gått att göra bättre för min del, konstaterar en mycket nöjd Nilsson efter succé-debuten i Carrera Cup Scandinavia på Ring Knutstorp.

Nilsson lät inte någon få chansen i andra racet heller. Snabbast ut från start och därefter en problemfri och överlägsen resa mot segerpokalen.

– Ja, även starterna har funkat. Jag får ett jäkla grepp och inte för mycket hjulspinn. Det har gått ganska snabbt att hitta rätt.

Att debuten skedde på hemmaplan kanske var en faktor i succén. Lite reservation skickar han därför med inför fortsättningen.

– Det här är den banan jag känner bäst av alla. I fortsättningen kommer vi att köra på en del ställen där jag aldrig har varit. Då får vi se. Det går att hitta lite mer fart i bilen och det tror jag kommer att behövas när Kristoffersson kommer tillbaka till Sverige.

Regerande mästaren Johan Kristoffersson kommer säkert att få en rejäl utmaning när de båda möts för första gången, i en “koncernuppgörelse”.

– Vi har ju båda två tävlat en hel del inom “familjen” så att säga, men aldrig mötts på banan. Det ska bli intressant.

Bekväm tvåa bakom Nilsson i andraheatet var åter igen Lars-Bertil Rantzow, som därmed också tar med sig en klar andraplats i mästerskapet från Knutstorp.

Allra gladast var kanske trean i racet, Mats Karlsson.

– Min första Carrera Cup-pall. Det är ju en stor dag idag alltså. Jag fick en bra start igen och hade mitt spår där jag låg kvar. Det är kul med lite dramatik i loppen, men ännu skönare att ta hem bilen utan problem, summerar “Snickar-Matte”.

Bakom pallplatserna var det tätare uppgörelser. Erik Jonsson lyckades till slut sätta in en stöt på Ole-Christian Veiby i slutet på start- och målrakan för att därmed säkra fjärdeplatsen.

– Skönt att plocka poäng inför fortsättningen av säsongen. Gott att det är igång igen, konstaterar Trollhättan-föraren.

Källa: www.carreracup.se

Arkiv 2013