Arkivsida

Seger i STCC-premiären för Volvo Polestar Racing

Prispall.

Thed Björk säkrade årets första seger för Volvo Polestar Racing i STCC-premiären på Ring Knutstorp i Skåne. – En underbar seger! Balansen i bilen var så bra i andra tävlingen, ett stort tack till teamet för det och vilken skön start på säsongen, säger

Björk startade från andra plats på startuppställningen i andra tävlingen och kunde tack vare en fantomstart ta ledningen redan in i första kurvan. BMW:s Richard Göransson, som vann helgens första tävling, satte hård press på Björk som dock lyckades hålla ledningen alla 20 varven in i mål.

– Göransson närmade sig ett tag, men jag kunde svara och dra upp en liten lucka igen och efter det var han aldrig nära nog, säger Björk.

En fjärdeplats i första tävlingen och segern i andra tävlingen innebär att Björk är tvåa i SM-tabellen på 39 poäng, åtta poäng bakom ledande Göransson.

Robert Dahlgren var näst bästa Volvo-förare med fjärde plats i andra tävlingen och en stark andraplats i premiärhelgens första tävling.

– Pallplatsen i första tävlingen var riktigt härlig. Totalt sett har det varit en bra och stabil inledning på säsongen. Vi vet vad vi behöver jobba på till nästa tävling för att slåss om segrarna, säger Dahlgren.

22-åriga Linus Ohlsson svarade även han för en stabil inledning på säsongen med två femteplatser.

– Vi fick till bilen riktigt bra till tävlingarna, däremot saknar vi en del i kvalet. Men det har varit en helt okej helg, jag är dock inte nöjd förrän jag står överst på pallen och det jobbar vi på till Solvalla, säger Ohlsson.

En som inte var nöjd med premiärhelgen var regerande mästare Fredrik Ekblom som lämnade Knutstorp med två sjätteplatser.

– Vi hade strul i kvalet som tyvärr följde med under helgens båda tävlingar. Men för att vara min sämsta helg någonsin i de här bilarna så är två sjätteplatser helt okej. Och det positiva är att vi vet vad som behöver göras för att hitta de där sista tiondelarna som behövs för den absoluta toppen. Full fokus på nästa tävling! säger Ekblom.

Prins Carl Philip hade en händelserik första tävlingshelg med 13:e plats i första tävlingen och en bästa varvtid som var sjunde snabbast totalt.

– Det har varit en bra debuthelg för mig i STCC. Tyvärr gjorde jag några onödiga misstag, men det riktigt positiva är att jag fick ett bevis på att farten finns där för topp tio och det är jag väldigt glad över, säger prins Carl Philip.

Efter premiärhelgen ligger Björk tvåa i förarmästerskapet, åtta poäng från ledning, och Volvo ligger tvåa i märkesmästerskapet, tio poäng från ledning.

– Premiärhelgen kan definitivt sammanfattas som mycket bra för Volvo Polestar Racing. Björk gjorde ett fantastiskt jobb i andra tävlingen och den hårda kampen med BMW bådar gott för fortsättningen av säsongen, säger Derek Crabb, Motorsportdirektör på Volvo Personvagnar.

Arkiv 2013