Arkivsida

Wienvest Racing tog andra platsen på Ring Knutstorp

Foto: Wienvest Racing AB
Det var Wienvest Racing första race någonsin och alla var spända, laddade,taggade till tänderna och förbereda inför tävlingshelgen. Resultatet blev en fantastisk andra plats och en stor framgång för hela Helsingborgsteamet.

Efter bra förberedelser på Ring Knutstorp genomfördes ett mycket bra kval där man fick tredje bästa tid (59,925 sek) i sin Ferrari 458 Challenge. Trots denna framgång ville teamets italienska förare Matteo Santoponte ännu mer:

”Vi försöker fortfarande hitta bra fart i bilen och vi kunde pressat lite till. Vi har gjort en del förändringar på bilen efter kvalet och förhoppningsvis har vi ett ”ess” i rockärmen inför lördagens race” – Matteo Santoponte

Racet var både dramatiskt och underhållande. Starten blev väldigt bra för Teamet som gjorde en snabb start och lyckades hålla en bra placering efter den tajta första kurvan. Efter några varv låg man tvåa och jagade intensivt första platsen. Denna gång lyckades man inte fullt ut men Wienvest Racing lyckades istället behålla sin andra plats racet ut.

Detta är en historisk dag för oss inom Wienvest Racing då vi har avslutat teamets första race någonsin och gör det på ett alldeles enastående och elegant vis då man avslutar med en fin andra plats på Ring Knutstorp.

”Samtliga i teamet har gjort en utmärkt insats och verkligen visat att man kan vara med och tävla på allvar. Tills Mantorp kommer vi träna ännu hårdare och försöka leva upp till det vi gjort här på Ring Knutstorp. Mantorp är också en bana som passar vår Ferrari 458 bättre och med målsättningen att ta en topplacering även där” – Oscar Åkerström

Snabb fakta om Team Wienvest Racing:
Förare: Jerry Wiener (SWE) & Matteo Babalus Santoponte (ITA)
Utgår från: Helsingborg (Hyllinge MS)
Grundat: 2013
Nästa race: Mantorp Park – 2 juni

Kontakt:
Oscar Åkerström – Wienvest Racing
Kullagatan 8-10 – 252 14 Helsingborg
oscar.akerstrom@wienvestracing.com – +46 (0) 701 40 96 35
www.facebook.com/wienvestracing

Arkiv 2013