HMS News

Strul för Alexander Graff i STCC-premären

– Debuten blev inte alls som jag hade tänkt mig men ändå ger det tecken på framgång senare i säsongen. Så sammanfattar Alexander Graff, 26, från Uppsala sin STCC debut.Lite strul tekniskt, inte helt inne i bilen ännu och lite oflyt med tävlingsledningens besked om hur det skulle fungera under kvalet, det kan väl vara en bra sammanfattning, konstaterar Alexander.

De fria testerna under fredagen gav positiva besked, även om placeringen i listan inte riktigt visade det.

– Vi hade en strategi som gick ut på att samla varv, placeringen var obetydlig, berättar teamets ingenjör Börje Wessman som dock konstaterade att tiderna hela tiden kapades.

– Det är vad som är viktigast.

Inför kvalet meddelade tävlingsledningen att gulflagg inte kom att användas vid incidenter, utan om hinder förekom under kvalet, skulle rödflagg att visas, vilket betyder att heatet stoppas och omstart kommer att ske.

– Engstöm åkte av och heatet gulflaggades precis framför Alexander, vilket förstörde resten av kvalet, konstaterar Wessman som tillägger att fyra varv räckte för en elfte plats och Alexanders mål om att nå Q2 gick om intet.

-De tio första går till Q2 och dit hade jag bara ett par tiondelar, konstaterar Alexander.

DHL-Picko Troberg Racing laddade därför för en uppkörning i race ett men en trilskande däckvärmare gjorde att bilen inte stod på backen när 3 minuters skylten kom upp, vilket är vad reglementet säger.

– Jag såg direkt att det var så, så jag väntade bara på bestraffningen och den kom efter ett varv. Det var bara att gå in och ta den så fort som möjligt och sedan börja jaga från en hopplös, sista position. Resultatet blev ändå en tolfte plats i premiärracet.

Race två startades från 12e ruta och Alexander fick en bra start och var bra med från början. Ett 20 minuters race med skifte bland många placeringar gav till slut en elfte plats i racet.

– Inte en av mina bästa premiärhelger men ändå en bra känsla och god indikation om resten av säsongen. Förra året startade jag också långt bak i resultatlistan men slutade ändå långt fram i totalen.

– Det bästa med hela helgen har ändå varit samarbetet med mina mekaniker och den glädje jag sett i mina sponsorers gäster, det både glädjer, värmer och sporrar för framtiden, avslutar Alexander Graff efter en lång helg på Ring Knutstorp i Skåne.

(Evenemang: 2013-05-03–2013-05-04 STCC (Premiären))
(Bild: 7390)