Arkivsida

Godkänt resultat trots strömlös Patric Sundel

Patric Sundel. Foto: Bengt-Åce Gustavsson
Generatorn kass. Efter att vi värmt motor och växellåda inför tidskörningen så skulle vi starta upp och köra fram till Line-upen och då fanns det inget kvar i batteriet.

Vi knuffade igång bilen och lyckades hålla igång den en liten stund och sen stannade den igen. Det visade sig att generatorn gett upp och att värmningen hade tömt batteriet helt. Byte till ny generator och ett fulladdat batteri så skulle det gå igen… men oj vad vi hade behövt den träningen.

Kval
Ny motor, nya däck och ny raceingenjör… det skulle visa sig att inte allt var perfekt justerat.

Jag fick rekommendationen att ”köra in” greppet i däcken under en 4-5 varv och sen stå på och sätta tiden på 6-7e varvet… det visade sig vara helt fel! Alla satte sina tider på 2a varvet och tappade en halv sekund på 3e varvet. Framgreppet var bra men baken kändes som att den var på grusad snö… inget grepp alls när bilen var obelastad och jag har aldrig varit så nära att sätta den i räcket. En 13e tid blev resultatet och jag var väldigt, väldigt missnöjd.

Race 1
En stor justering på ett stag i bak skulle lösa traction-problemen och det gjorde det. Men ännu en gång så hängde jag inte med tidsmässigt… jag tappade i början och tog in på slutet. Jag tog det lite lugnt i starten eftersom jag vet hur mycket som kan hända i den mittre delen av fältet, så jag var 15e man i första böj utan carambolage ;).

Jag provade att pusha tiderna och sen inväntade jag tiden då ”de andra” skulle gå varma i däcken… tyvärr så blev det en pacecar emellan som gav dem andrum, men jag slutade på en 10e plats med 8e tid (startplacering i Race 2) .

Race 2
Startade 8a och denna gången från ett innerspår. Gjorde en bra start och hade bara lite otur och tappade finska Nurminen som chansade på en ytterrökare som gick hem. Men denna gången fanns tempot där. Jag hade samma tempo som 3an och 4an i loppet och min grupp tappade bara tid då vi fick undvika snurrningarna framför oss. Ingen omkörning, men 2 man som snurrade bort sig och en som blev diskad för att han hjälpte en av dem att snurra ;).

Sååå… en klart godkänd 6e plats och en 9nde plats i tabellen blev det till slut efter inledningen med strul.

TV-tid fick vi dessutom… Om ni inte ska titta på hela direktsändningen på SVT-play så titta på de första 7 sekunderna av SVT´s klipp av V8 Thunder Cars! Titta sen på 3e varvet när jag är millimeter från att kroka ihop med Flodin… jag fick hans vita färg på min bakskärm ;-). Sen blev det ju många fina svepningar av oss i loppet, så en bra början med mersmak kan man väl kalla denna helgen!
http://www.svtplay.se/klipp/1200033/v8-heat-2

Nästa lopp är på Falkenberg den 12-13 Juli. Men, vi hörs väl innan dess 😉

Hälsningar
#83 Patric Sundel

Arkiv 2013