Arkivsida

Race rapport från André Andersson. Den 25/5 2013

Vaknar på morgonen och det regnar ute. Tusan med, tänkte jag. Väl framme på Ring Knutstorp hade det slutat regna och alla prognoser visar sol. Hoppar över träningen på morgonen och det börjar så smått att torka upp.

20 min till kval och det är torrt på större delar av banan förutom på rakan som är helt blöt. Snacket går i depån, regndäck eller slicks? Ska man nöja sig med regndäck fram? 5 min till kval och rakan börjar få torra fläckar. Det får bli slicks. Lyckas placera mig så jag kommer i Pole. 🙂

Race 1 startar. Jag vet att förarna i topp var snabba på Anderstorp så nu är det full gas som gäller. Först in i första kurvan, YES! Uppe i hårnålen ser jag klungan jaga mig. Efter något varv känner jag en liten lucka ner till 2:an. Men ligger ändå på för fullt. Genom hårnålen ser jag 2:an ligga några meter bakom. Varvningar börjar komma. Det missas tyvärr lite med blåflaggan så jag blir tvungen att vänta lite innan jag kan köra om. Att vänta 1-2 kurvor med att köra om kändes som flera minuter och man trodde att bakomvarande skulle komma ikapp och flåsa en i nacken. Varvningar fortsätter och ibland blir jag tvungen att slå av och vänta genom någon kurva. Jag blir lite stressad och skriker i hjälmen, men vad hjälper det? Bara jag som hör ändå, hahaha. 🙂 Genom hårnålen såg jag nu inte 2:an. Antingen är han väldigt nära mig så jag inte ser han, eller så har han inte kommit över krönet ännu mot hårnålen. Full gas fortfarande omedveten om att jag nu har en stor lucka till 2:an. Målflaggan kommer och jag Vann med 12,6 sekunder ner till 2:an. Kändes riktigt riktigt skönt att få sätta 1 platsen i mitt första race någonsin på min hemmabana.

Race 2 startar och jag lyckas ta starten bra och är först igenom första kurvan igen. Jag vet nu att jag är stark på denna banan men vill ändå skapa mig en liten lucka inför eventuella varvningar. Ligger på för fullt genom halva racet och slår sen av lite för att öka marginalen något. När jag har slagit av något på tempot börjar jag missa både bromspunkter och apex. Slappnar av något vid inbromsningen på start och mål och kurvan kom plötsligt väldigt snabbt så jag får nypa till på bromsen väldigt hårt i slutet och missar då apex och kommer i helt fel spår. Fortsätter i lite lugnare tempo och missar nu mina spårval på fler ställen och får nu börja fokusera mer.

Varvning börjar komma och jag ser blåflagg i precis rätt tid. Bra jobbat tänker jag. Även nästa varvning funkar blåflagg klockrent. Nu har funktionärerna varit med på banan, det gjorde dom bra. Allt funkade till 110% i detta racet. 🙂

Ut på rakan och förbi tornet och…
Va fan, va inte det en svart/vit flagga som dök upp i ögonvrån?
Jo, det måste det ha varit, eller skulle dom bara förbereda tills jag kommer nästa gång?
Jag blir osäker och slår bara av precis lite grann för att bibehålla farten om någon skulle komma förbi och det kanske är ett varv kvar. Ligger på ganska bra genom första kurvan och upp mot BMW bron. Ute på lilla rakan ser jag glada funktionärer som vinkar och applåderar.
Ja, det va målflagg som jag såg och nu slår jag av och vinkar tillbaka.

Dubbelseger på hemmabanan känns så otroligt roligt att jag bara skriker i hjälmen av glädjen.

Väl inne i depån kommer hela hejarklacken och gratulerar. 🙂 Och sen frågar dom mig va fan jag sysslar med? Skulle jag bara göra dom nervösa eller? 🙂
Att det först skiljer 12 sekunder till 2:ani första racet och att jag nu kör runt och tourar som någon uttryckte sig.
Va, tänkte jag? Nej, det gjorde jag väl inte. Slog bara av lite tyckte jag. Från läktaren hade alla sett att 2:an närmade sig med stormsteg och hejarklacken stod på helspänn och tänkte: Nu får han gasa annars blir han omkörd. Men det klarade sig med någon sekund. 🙂

Stort stort Tack till alla som va där, alla som skrivit till mig, alla som följt mig online. Det värmer otroligt mycket. 🙂

Tack till Hyllinge MS för en mycket bra tävling.

Mvh André

Arkiv 2013