Arkivsida

Andre Andersson race rapport del 1 lördag.

Foto: André Andersson

SO/SM i Roadracing i FalkenbergPå kvalet är det torrt på hela banan. Så det är slicks som gäller. Det kommer några små droppar när vi rullar ut. Väl ute på banan kommer det lite lite mer regn vilket jag tyvärr inte lägger märke till p.g.a. ny vaxat visir.

Kommer 3 varv och vurpan blev ett faktum. Upp med hojen snabbt som fan, in i depå, besiktiga allting, på med däckvärmare, fram med kompressor, blåsa allting rent, kolla klockan och har nu 5 min kvar på kvalet.
Måste köra minst 5 varv i rad för och få en godkänd kvaltid. På med hjälm och handskar och ut som fan. Tog det väldigt piano men lyckades kvala in mig som 2:a. Jävligt nöjd med det och race 1 går av stapeln.
Nu på riktigt blöt bana och regndäck. Första gången jag kör i blött och får inte till det alls. Kommer i mål som 10:a. Arg, besviken och förtvivlad. Går en runda och vinden vänder, solen tittar fram, nu jävlar. På med slicks igen. Startar nu som 10:a. Fäller ner visiret, aktiverar lanchcontrolen. Nu jävlar ska ni få smaka på HP4.

Lamporna släcks och starten går, nu ska jag bara fram. Trångt trångt trångt är det men får bra skjuts på hjärtat, bromsar sent på yttern och viker in mot apex. 4:a in i första böj och fokus är bara framåt. Tar mig upp till 3:a på baksidan och ser att 1:an redan fått en liten lucka på 25 meter kanske. Jag ska bara fram nu. Ut på rakan och har ca 10 meter fram till 2:an. Fullt jävla ös så mycket det går. Och jag bromsar jävlar inte innan dig. 2:an bromsar sent, men jag senare. Hojen vinglar lite åt båda hållen och bakhjulet lättar något från marken men… Nu är det jag som är 2:a.

Har nu ca 30 meter fram till ledaren och jag ska bara dit. Hela racet är bara på 7 varv så jag måste fram nu och det snabbt. Tar igen någon meter och ut på rakan. Bromsar sent som fan men får till vikten bra och hojen är stabil. Nu är jag ledaren upp i häcken. Vänta du bara, nästa inbromsning ska du få se.

Tappar någon meter på baksidan och nu ut på rakan igen. Jag får till en riktigt bra utgång. Nu går det fort. För att citera kommentatorn: Han kom som skjuten ur en kanon! Jag klipper på bromsarna ännu senare för nu ska jag bara förbi. JAAAAA, skriker jag i hjälmen så det fan nästan blir rundgång. Lyckas hålla mig i ledningen och 1:a platsen är nu min. Så jäkla gött och få revansch och få självförtroendet tillbaka. Ja jisses vilken dag.

Stort stort Tack till alla som va här, alla som följt livetimingen, alla som skrivit till mig och alla som stöttat och hjälpt till på resans gång. Så glad jag är att jag har er alla. Inte ett öga torrt. Nu ska det sovas och laddas om inför nästa race imorgon. God natt.

Arkiv 2013