Arkivsida

Race rapport Wienvest Racing

Foto: Wienvest Racing AB

’Racehelg 2 på Mantorp Park blev en väldigt bra helg för teamet. Teamat befann sig upp i Linköping i 5 dagar för att förbereda och försöka få rätt inställningar på bilen så att man kunde få så mycket ut av bilen som möjligt på Mantorp Park.Tidsträningarna på Mantorp gick väldigt bra då både Matteo Babalus och Jerry Wiener körde bra och tog en hel del bra tider och det såg väldigt bra ut inför kvalet under lördagen. Kvalet gick också väldigt bra där man fick in en del bra tider som också gjorde att teamet avancerade upp till en andra plats vilket då också gjorde att man starta på andra plats i den rullande starten, vilket är riktigt bra.

’Teamet börjar bli mer och mer bekväma med vad vi ’håller på’ med och vi har en oerfaren förare som gör riktigt bra ifrån, detta kommer bli riktigt riktigt bra, allt som behövs nu är lite tid och mer träning, sen kommer segrarna också!’ – säger racemanager Oscar Åkerström

Under lördagens race startade Matteo Babalus precis bredvid sig hade han Jan Brunstedt (som vann på Ring Knutstorp i sin Audi GT3 bil) och tätt bakom oss hade vi 4st Ferrari Challenge bilar som tävlar endast på Mantorp Park därför att de var Autoropa Racing Days (Ferrari återförsäljarna hade event för alla sina kunder under denna Swedish GT helgen och i den samling Ferraris som deltog under racet fanns bland annat de regerande mästarna Martin Nelson och Mattias Andersson).

Racet började väldigt bra och Matteo kom iväg snabbt och låg länge tätt bakom Jan Brunstedt men som sedan kunde köra ifrån Wienvest Racing. Man behöll också sin andra plats tills man gjorde det obligatoriska förarbytet i depån, efter en bra första stint var det nu dags för Jerry Wiener att göra sitt allra första race någonsin och han gjorde det utmärkt. Teamet slutade på en total sjätte plats och kan räkna med ytterligare 5 poäng i ’totalen’.

’Jag är super nöjd med teamets insatserna denna helgen, fantastiskt roligt att se och vi kommer att fortsätta utvecklas och jobba på det vi behöver utveckla allra mest. Vi har två extremt duktiga förare som fungerar väldigt bra ihop och ett team som fungerar också dem väldigt bra ihop. Gemenskapen är viktig för att nå framgångar, och det har vi verkligen. I Göteborg kommer vi vara starkare än någonsin.’ – säger Oscar Åkerström

Arkiv 2013