Arkivsida

En dag på Racerbanan 31 augusti Ring Knutstorp

Foto: Bilsport
Kör så mycket du orkar! Har du fortfarande inte testat bankörning? Missa då inte En dag på Racerbanan på Ring Knutstorp lördag 31 augusti.

Bilsports populära event vänder sig till alla som gillar bilkörning – från rena nybörjare till lite mer erfarna förare. På plats finns racerstjärnan Rickard Rydell och vår egen testpilot Tomas ”Gullabo” Jansson för att ge dig bästa möjliga instruktioner.

Arrangörer är Bilsport tillsammans med Ring Knutstorp och Hyllinge MS.

Intresset för bankörning bara växer och växer. Inte så konstigt eftersom det är så in i hoppsan kul!

Dessutom utvecklas man som förare och lär känna sin bil. På avlyst bana är det fritt fram att trampa gasen i botten och testa var gränserna går.

Naturligtvis tummar vi inte på säkerheten. Innan någon släpps ut på knixiga, krogiga och utmanande Ring Knutstorp är det obligatoriskt förarmöte. Där sker genomgång av regler och flaggor. Dessutom berättar Rickard Rydell och Tomas ”Gullabo” Jansson om spårval, bromspunkter och andra tips som förbättrar varvtiderna.

I begränsad omfattning finns också möjlighet att bli skjutsad i sin egen bil av Rickard eller Tomas. Garanterat en lika minnesvärd som lärorik upplevelse.

Årets nyhet är manöverprov där precision är viktigare än tempo. Ett utmärkt tillfälle att ta revansch på kompisen som kanske är aningen snabbare på banan – naturligtvis beroende på vassare bil …

Kom till Ring Knutstorp och kör så mycket du hinner och orkar!

ENTRÉ
Entrébiljett 150 kr
Entrébiljett förköp 100 kr
Körpass för 10 minuter 250 kr
Körpass för heldag 1200 kr
(Köp heldagspasset online, så ingår entrénavgiften!)

Information och köp av biljetterna på www.ringknutstorp.com

Arkiv 2013