Arkivsida

Tommy Rustad kör RallyX-premiären på Knutstorp

Den tvåfaldige STCC-mästaren, norrmannen Tommy Rustad, kommer till start på Ring Knutstorp när RallyX har premiär den 9-10 maj.

Rustad, som under sina år i STCC var en av de allra populäraste förarna kommer att köra sin Volvo C30 Supercar för Htb Racing som en uppladdning inför årets EM-säsong.

– Jag ser fram emot att få komma igång med testerna av bilen och köra ett race i Sverige innan EM drar igång, säger Tommy Rustad. Vi har plockat ned och satt ihop allting på bilen och nu kryper det i kroppen – jag vill bara sätta mig bakom ratten igen.

Rustads Volvo C30 har gåtts igenom i minsta detalj av Morten Flåt och Nyborg Motorsport Service och motorn har uppgraderats av Alf Eng i Trögstad. I helgen kunde Rustad visa upp den nya designen av bilen tillsammans med Htb Racing.

– Vi satsar hårt på EM-säsongen som startar på Lydden Hill Race Circuit i England den 24-25 maj och som en del av förberedelserna ställer vi också upp till start i första rundan av det svenska mästerskapet, RallyX Supercar, på Ring Knutstorp, säger Ronny Laastad från Htb Racing.

Tommy Rustads senaste besök på Ring Knutstorp var 2010 i STCC. Tyvärr slutade det med ganska ordentlig betongkontakt på startvarvet i ledning. Länk: Rustad’s krasch!

Arkiv 2014