HMS News

Skåningen Mattias Lindberg gjorde succé i STCC-premiären på Knutstorp

Team Kias Mattias Lindberg från Hässleholm tog sin första STCC-seger i sitt första STCC-race.
– Att vinna första racet i högsta klassen är absolut toppen, min bästa prestation i karriären, sade Mattias Lindberg.

Det var både glada och ledsna miner i Kia-tältet när STCC-premiären summerades. Glädjen var förstås stor över Mattias Lindbergs seger i första racet.

Han startade tvåa, tog sig så småningom upp i ledningen efter en mycket snygg omkörning och hade inga problem att hålla undan till seger.

– Vinsten var perfekt, jag fick en bra start och gjorde en riktigt bra omkörning på Erik (Jonsson), drog iväg och kände mig aldrig hotad, sade han.

I andra racet startade han nia.

– Jag var uppe på åttonde plats efter första kurvan. Men jag hade inte samma fart i andra racet som i första. Det är svårt att köra om på den här banan och jag hade kunnat chansa att ta mig om (Philip) Forsman men jag ville inte riskera att förstöra både poäng och bil, sade han

Var du nervös inför starten?

– Jag var riktigt nervös, jag kände hur viktigt det var att inte sabba chansen. Men jag höll mig kall, och gjorde en bra start. När jag åkte hit drömde jag om att vinna mitt första race och nu blev det verklighet.

Du ligger fyra totalt efter premiärhelgen.

– Perfekt, riktigt roligt.

Teamchefen Tobias Johansson summerade helgen så här:

– Fantastiskt med seger för Team Kia i första racet. Tråkigt med Linus i sandlådan och bedrövligt med Wernerssons brand. Men förarmässigt och teammässigt en riktigt bra helg, sade han och det verkar som att teamet hittade med inställningarna på åtminstone Wernerssons och Lindbergs bilar.

Lindberg fyra totalt i mästerskapet?

– Det är riktigt bra, summerade Tobias Johansson.

(Evenemang: 2014-05-09–2014-05-10 STCC)
(Bild: 7725)