HMS News

Dags för STCC Kvällsposten Newsrace på Ring Knutstorp

I helgen, den 22-23 augusti, är det dags för en sydsvensk klassiker i svensk motorsport, STCC Kvällsposten Newsrace på Ring Knutstorp. Det är årets fjärde deltävling i ett STCC som har bjudit på mer spänning än på mycket länge.Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, toppar tabellen knappt före de båda förarna Fredrik Ekblom och Thed Björk från Volvo Polestar Racing. Bakom de tre i toppen finns flera förare som också vill blanda sig i toppstriden, bland dem hemmaföraren Mattias Lindberg, Team Kia, som vann premiären på samma bana i våras.

Men det bjuds på mer än STCC. Det blir även V8 Thunder Cars där Jens Edman från Kristianstad har möjlighet att koppla grepp om mästerskapet. Clio Cup och Formel Renault 1.6 är talangfabrikerna där framtidens stjärnor fostras.

Det andra huvudnumret för helgen är rallycrossmästerskapet RallyX med två klasser, Supercar och Supercar Lites. I Supercar-klassen väntar en spännande duell mellan två av Sveriges största rallycrosstalanger, Sebastian Eriksson, Olsbergs MSE och Johan Kristoffersson, Volkswagen Dealer Team.

(Evenemang: 2014-08-22–2014-08-23 STCC Kvällsposten Newsrace)
(Bild: 7900)