HMS News

Medalj hägrar för Dacia Dealer Team på Knutstorp

Dacia Dealer Team går från klarhet till klarhet i STCC. Inför helgens tävling på Ring Knutstorp är Mattias Andersson fyra i tabellen med häng på täten.
– Poängmässig har vi fortfarande en chans att vara med och slåss om mästerskapstiteln, säger Andersson inför starten på fredag.

På Ring Knutstorp 22-23 augusti inleds ”andra halvlek” i STCC 2014. Dacia Dealer Team med Mattias Andersson som förare och teamchef kan blicka tillbaka på en mycket bra säsong så här långt. Bland annat har Andersson stått på pallen som trea vid två tillfällen och aldrig varit sämre än femma i något av de sex racen. Dessutom slog han till med en andraplats i super pole-kvalet i Falkenberg senast.

– Vi är mycket nöjda med vad vi presterat hittills och ser fram emot en höst där vi förhoppningsvis kan göra ännu bättre resultat.

Andersson är fyra i förarmästerskapet där Fredrik Larsson och Fredrik Ekblom skaffat sig en liten lucka till övriga inför omstarten. Bakom toppduon är det betydligt jämnare. Regerande mästaren Thed Björk är trea, bara elva poäng före Mattias som i sin tur skuggas av fyrfaldige STCC-vinnaren Richard Göransson.

För Andersson hägrar givetvis tredjeplatsen i mästerskapet.

– Jag har varit och nosat på medalj i STCC tidigare och det skulle vara fantastiskt kul att få erövra den med Dacia Dealer Team.

Notera att Andersson inte säger bronsmedalj. Tre deltävlingar återstår och det är många poäng kvar att köra om. Toppduon ska inte känna sig för säker.

– Vi blickar uppåt, försäkrar Daciaföraren.

Det samma gör givetvis Richard Göransson, men det hindrar inte honom och Andersson från att samarbeta. Sedan början på säsongen delar Dacia Dealer Team och Team Tidö data med varandra.

– Jämte det tekniska utbytet, som inte är speciellt omfattande men ändå värdefullt, pratar jag och Göransson en hel del med varanandra. Men under racen förekommer inget samarbete. Där är vi tuffa konkurrenter, säger Andersson och tillägger med ett skratt:

– I Falkenberg körde Göransson på mig i ett av racen och när han hamnade vid sidan av banan stannade jag ju inte precis och bogserade upp honom.

Mattias Andersson hoppas på en ny, framgångsrik STCC-helg i Skåne. Ring Knutstorp har teamet mycket erfarenhet av sedan vårens test och premiärtävling.

– Knutstorp är den bana vi har mesta data ifrån och det känns bra. Vi är redo och ser verkligen fram emot den här tävlingen och avslutningen på mästerskapet.

(Evenemang: 2014-08-22–2014-08-23 STCC Kvällsposten Newsrace)
(Bild: 7348)