HMS News

Kevin Hansen hoppas på utökad SM-ledning på Knutstorp

Den unge svenske rallycrosstjärnan Kevin Hansen (16) kommer till den näst sista deltävlingen av RallyX Scandinavia denna helg med förhoppningar om att kunna utöka sin SM-ledning i SuperCar Lites.Efter att ha klivit upp en klass i år till SuperCar Lites har Kevin varit i topp i alla tävlingar han deltagit i hittills. I helgen är han tillbaka på Knutstorp-banan där han gjorde sin debut som senior i våras.

– Att komma tillbaka dit vi tävlade i början av säsongen är roligt, säger Kevin Hansen.

– Vi var snabba där förra gången fastän det var min allra första tävling i Lites-bilen. Sedan dess har både jag och bilen utvecklats mycket. Jag hoppas vi kan fortsätta att vara snabba där.

Innan föregående tävling i Trois-Riviers i Kanada för två veckor sedan kunde Kevin Hansen tillkännage sitt stöd från energidryckstillverkaren Red Bull och biltillverkaren Peugeot. Även om inte föraren i nya Peugeot RedBull Hansen Junior Team hade en speciellt lyckad helg i Kanada så är han ivrig att dra lärdom av erfarenheterna och ta med sig kunskapen till racet i Sverige på lördag.

– Kanada var en tuff tävling både för mig som förare och för hela teamet, berättar Kevin om den kaotiska tävlingen på andra sidan Atlanten.

– Vi vet att vi har bra fart så jag och teamet måste lära oss att även kunna åka på säkerhet ibland också. I mycket är det här ett läroår för mig och mina mekaniker. Vi erkänner att vi har gjort flera ’rookiemisstag’, men det är en del av processen och även om det är trist just då så gör det oss starkare. Motgångar gör att framgångarna bli desto mer värdefulla!

Kevin körde en inhyrd bil i Kanada, men till Ring Knutstorp i helgen är han tillbaka i sin egen Peugeot 208 Lites. I en bil han kan och på en bana han har kört tidigare så har unge Hansen förhoppningar om en produktiv helg där han kan dryga ut sin ledning i SM-sammanställningen.

– Jag saknade min bil lite i Kanada. Jag var inte 100% bekväm så det ska bli skönt att få sitta min egen Sparco-stol igen!, ler Kevin.

– Det är häftigt att leda SM:et och det visar vilka duktiga killar o tjejer jag har runt mig i teamet. Poängställningen är alldeles för tät i toppen för att kunna backa av och åka lugnt. Vi måste försöka ta mer poäng än min hårdaste konkurrent och kompis Kevin Eriksson, men hamnar jag i ett läge där det gäller att tänka taktiskt för mästerskapet och köra på säkerhet, då kommer jag göra det. Jag är lika hungrig på att vinna nu som jag var i början på säsongen, där är det absolut ingen skillnad!

Tävlingen på Knutstorp kommer bli den första som Hansen kör i Europa med sin nydesignade Peugeot 208 Lites, där stödet framhävs bättre både från hans tidigare sponsorer och från det nya samarbetet med Red Bull och Peugeot:

– Det känns coolt att få köra med nya designen i Sverige för första gången, säger Kevin.

– Jag är den enda Red Bull atleten som tävlar i SM och jag vill göra dem liksom mina andra sponsorer, AB Reservdelar, Inquire, Sachs och SKF, stolta och nöjda med mig.

RallyX Scandinavia Supercar Lites Championship:

1 – Kevin Hansen, 48 Points

2 – Kevin Eriksson, 40 Points

3 – Linus Leise, 31 Points

4 – Patrik Flodin 29 Points

5 – Richard Goransson 26 Points

6 – Tobias Brink, 23 Points

RX Lites Cup Championship:

1 – Kevin Eriksson, 92 Points

2 – Richard Goransson, 73 Points

3 – Yigit Timur, 59 Points

4 – Kevin Hansen, 57 Points

5 – Alexander Westlund, 57 Points

6 – Simon Olofsson, 25 Points

(Evenemang: 2014-08-22–2014-08-23 STCC Kvällsposten Newsrace)
(Bild: 7902)