HMS News

Micke Ohlsson gör debut för Audi Race Experience på Nürburgring

Hyllinge MS föraren Micke Ohlsson, som tidigare har kört bl.a. STCC och är mästare i Swedish GT, kommer att tävla på anrika Nürburgring Nordschliefe, för Audi Race Experience, i en Audi R8 GT3 LMS Ultra.Bland förarna i teamet finns bland andra tidigare DTM-föraren och tjejen Rahel Frey, Le Mans-vinnaren Marco Werner och extremsportaren Felix Baumgartner. Tävlingen körs över 6 timmar med förarbyten.

”Detta är givetvis en fantastisk möjlighet. Redan ifjol när jag började tävla med Team Häggenäs Auto på Nürburgring, så tog jag en tidig kontakt med Audi för att se vad det fanns för möjligheter. I oktober 2013 genomförde jag ett test på Nürburgring tillsammans med Audi och TKL Motorsport. Vi kom då överens om att 6-timmars i augusti skulle vara en bra tävling att börja med.”

Micke Ohlsson i STCC 2009

Micke Ohlsson före Edward Sandström i Carrera Cup 2008.

Micke har tidigare tävlat i bland annat Carrera Cup Scandinavia, STCC och Swedish GT. Ifjol gjorde han debut i 24-timmars på Nürburgring, samt i VLN, som är ett långdistansmästerskap på Nürburgring, med racedistanser på 3-6 timmar. Det gav mersmak för banan som kallas ”The Green Hell”, och som anses vara världens farligaste och mest utmanande tävlingsbana.

”Jag har skaffat mig en hel del rutin på Nürburgring Nordschleife senaste åren, men jag har massor kvar att lära. Första gången jag tävlade på Nurburgring undrade jag om jag kommit till helvetet. En racestint kunde gå från strålande solsken till ösregn. Krascher, kontinuerlig gulflagg och fartskillnader som jag aldrig tidigare upplevt, mellan olika tävlingsklasser. Över 200 bilar startar på den 25 kilometer långa banan, vilket kommer innebära många omkörningar.”

Nürburgring bjuder alltid upp till en stor folkfest. Ett vanligt VLN-race drar cirka 70 000 åskådare och 24-timmars i år drog över 200 000 åskådare. Ingen annanstans finns en bana lik Nürburgring Nordschleife och publiken vallfärdar dit för att se snabba bilar och hårda krascher, under tiden dem grillar och dricker pilsner.

”Rent sportsligt blir detta en stor prövning för mig. Skulle det gå bra så kommer vi att ta sikte på 24-timmars på Nürburgring 2015. Fokus kommer vara att prestera bra varvtider men framförallt att ta bilen hel i mål.” avslutar Micke Ohlsson.

VLN 6-timmars körs den 23 augusti 2014. Vill ni följa Mickes framfart så går det bra att besöka www.mickeohlsson.com, samt www.vln.de. Mer info kommer kontinuerligt att presenteras där.

Skåningen Micke Ohlsson jobbar som instruktör och eventskapare på det egna bolaget MOM Events på Ljungbyhed Park. Micke ingår som förare i organisationen The Race Labs, tillsammans med VW-junioren Simon Larsson, som också tävlar i Tyskland. The Race Labs jobbar professionellt med sponsorer och media för förarna som ingår i organisationen.

Micke Ohlsson i tät kamp med Emma Kimiläinen på Knutstorp 2007

Micke Ohlsson i Formel Renault 2006

(Bild: 4733)