HMS News

STCC på Knutstorp – Fredrik Larsson jagar STCC-titel

I helgen är det dags för den andra säsongshalvan i STCC och den inleds där säsongen startade, på Ring Knutstorp i Skåne. Med tre racehelger kvar är Fredrik Larsson i mästerskapsledning och han jagar sin första STCC-titel.- Jag har laddat upp med en bra sommar och nu ser jag fram emot att vara tillbaka i racingen igen, säger Fredrik Larsson. Målet är självklart att säsongen ska fortsätta i samma stil för oss som den har börjat. I helgen ser det ut som vädret kan spela ett spratt så det är viktigt att vi är beredda på det och kan ta de rätta besluten och chansningarna om det behövs. Det kommer utan tvekan att bli en skittuff avslutning och det kommer inte att finnas utrymme för några som helst misstag. Vi har som team kontroll på situationen i år och det känns som det ligger i våra händer. Vi var bra med i premiären på Knutstorp så jag ser verkligen fram emot helgen. Jag kör för mästerskapsseger och måste verkligen sätta allt för att ta hem titeln.

Fredrik Larsson på Ring Knutstorp vid vårtävlingen.

Teamets två nya unga förare, Erik Jonsson och Philip Forsman, är i sin tur fokuserade på en bra andra säsongshalva efter att under de tre första tävlingshelgerna kommit in i STCC mer och mer och körstilen som krävs samt samarbetet med teamet. Båda har varsin seger i bagaget och siktar nu på att förvalta vad de lärt sig under första säsongshalvan och klättra i mästerskapet.

– Ordningen är återställd, det är dags att tävla igen, säger Philip Forsman. Jag tycker det känns väldigt bra, vi hade en bra helg i Falkenberg och det känns som jag börjar hitta mer rätt nu. Det har varit en tuff säsongsinledning för mig med brutna race så mitt första fokus är att se till att gå i mål i racen nu och ta poäng. Självklart är det pallen och segrar som är yttersta målet men första fokus är att bygga vidare på vad jag lärt mig och se till att vi går i mål i alla race. Jag har en bra känsla i kroppen och ett bra självförtroende.

– Det har varit lite för lugnt för min smak under sommaruppehållet så det ska bli skönt att få tävla igen och jag är taggad för helgen, säger Erik Jonsson. Det var lite för mycket nerver i säsongsstarten på Knutstorp för mig så jag ser fram emot att komma tillbaka med lite mer erfarenhet av de här bilarna och STCC. Jag tror vi kan göra mer av det den här gången och jag känner mig betydligt mer bekväm nu. Vi har haft en bra första säsongshalva men det har varit lite upp och ner. Resultatmässigt har det gått över förväntan men jag har varit lite för mycket upp och ner. Mitt fokus nu är att förbättra kvalresultaten och höja lägstanivån under andra halvan av säsongen.

(Evenemang: 2014-08-22–2014-08-23 STCC Kvällsposten Newsrace)
(Bild: 7662)