HMS News

V8 Thunder Cars på Knutstorp till helgen

Svenska Mästerskapet i V8 Thunder Cars går nu in i andra halvan av serien. På Ring Knutstorp nu i helgen kommer deltävling fyra av sex att avgöras.
Bryntesson Motorsport med förarna Jens Edman, Kristianstad, och Patric Sundel, Perstorp, är redo för andra halvlek och hemmabanan Ring Knutstorp.

Jens Edman som leder mästerskapet hade en lyckad premiär tävling på Ring Knutstorp med en seger och en andra plats då banan gästades i våras.

Jens Edman i ledningen vid vårtävlingen på Knutstorp.

Första halvlek av serien avslutade vi på ett helt makalöst sätt med en dubbelseger på Falkenberg. Det var så skönt att kunna gå på semester med hela 47 poängs försprång till tvåan i serien säger Jens.

Nu har vi laddat våra batterier för att ta upp kampen om mästerskapet som i dags läget ser väldigt positivt ut, men jag har flera hungriga, snabba förare efter mig som gärna ser att plocka poäng från mig. Mästerskapet i V8 Thunder Cars är tufft med mycket tät racing och det är precis så det skall vara avslutar Edman.

Hyllinge MS föraren Patric Sundel är inte är helt nöjd med första delen av mästerskapet, men har nu lagt detta bakom sig.

– Nu när vi börjar om i andra delen så är denna halva av serien min säger Patric. Knutstorp banan är en av mina favoriter och tidigare då jag körde Superkart satte jag banrekord som håller sig än idag. Det skall bli så härligt att få börja köra racerbil igen efter vårt långa sommar uppehåll. Jag ligger för närvarande på åttonde plats men det är endast 9 poäng upp till femte platsen så det är dit jag siktar till att börja med säger Patric Sundel.

SM ställningen inför Ring Knutstorp

1:a Jens Edman Bryntesson Motorsport 133 poäng.

2:a Alx Danielsson Memphis Racing 86 poäng.

3:a Stein Fredrik Akre 76 poäng.

8:a Patric Sundel Bryntesson Motorsport 35 poäng.

Patric Sundel

(Evenemang: 2014-08-22–2014-08-23 STCC Kvällsposten Newsrace)
(Bild: 7903)