HMS News

Edman och Graff segrare i V8 Thunder Cars på Knutstorp

Jens Edman kom till Ring Knutstorp med hela 47 poängs ledning i SM mästerskapet V8 Thunder Cars. Målet var att plocka så mycket poäng som möjligt och det lyckades Edman med efter att ha tagit en seger i första heatet samt slutat tvåa i andra heatet.
Lördagens första race på Ring Knutstorp startade på en fuktig och hal bana efter nattens regnande.

Jens Edman som kvalade in på andra plats med Alexander Graff jämte sig I första startled tog starten och ledningen redan innan första kurvan.

Men starten började lite oroligt eftersom arrangörens startljus slutade att fungera så dom uppställda bilarna fick köra ett extra formationsvarv och sedan startades fältet genom gammal hederlig flaggstart. Jens var som sagt reptilsnabb och tog ledningen direkt. Graff släppte dock inte taget utan utmanade Jens stenhårt I 12 varv men I utgången på rakan där Graff låg precis I kofångaren på Edman så tappade Graff lite fäste och genast fick Edman en lucka som sedan Graff inte kunde hämta tillbaka.

Edman fortsätter sitt segertåg efter dubbel segern på Falkenberg i Juli genom att vinna race 1 på Knutstorp. Edman satte också snabbaste varvtid vilket innebär att han startar från startruta ett I race två.

Resultatet i Race 1: Jens Edman 1:a, Alexander Graff 2:a och Andreas Ahlberg 3:a.

Inför race två så var vädret lite oroligt så teamet preparerade regndäcken utifall regent skulle komma, men solen höll sig framme så det blev att köra på slicks även I race två.

Det blev samma visa med startljusen igen, som inte ville fungera I detta heat heller, så ett nytt formationsvarv och så flaggstart igen.

Ännu en gång visade Edman sin snabbhet och tog starten före Graff men även i detta race var Graff med och redan på tredje varvet tog Graff över ledningen då han bromsade sig förbi Jens efter långa rakan. Edman gjorde inget stort motstånd då han ville vara säker att ta hem så många poäng som möjligt.

Jens följde Alexander Graff i mer än halva loppet tätt efter, men sedan började däcken tappa lite fäste så Jens backade av lite och bevakade enkelt sin andra plats.

Vann race två gjorde Alexander Graff, Jens Edman 2:a och Marcus Palnér blev 3:a efter en smart omkörning i sista kurvan före mål!

(Evenemang: 2014-08-22–2014-08-23 STCC Kvällsposten Newsrace)
(Bild: 7921)