HMS News

Kevin Hansen vann RallyX Lite på Ring Knutstorp

Kevin Hansen tog sin tredje seger hittills denna säsong i den näst sista deltävlingen i RallyX Lite på Ring Knutstorp.- Jag är verkligen överlycklig över vinsten eftersom det var en kämpaseger, den satt hårt inne, men vi lyckades till slut, jublar Kevin efter målgång.

– Jag har nu en niopoängsledning över Kevin Eriksson som är tvåa i mästerskapet och 30 poäng före trean, vilket betyder att jag inte kan bli sämre än tvåa totalt i år. Det är en fantastisk känsla att känna att andraplatsen är säkrad när vi kommer till finalen, säger Hansen.

Efter en tuff tävling i Kanada tidigare denna månad började även den unge västgötens tävling något skakigt och Hansen tyckte inte att han hade den ultimata farten första tävlingsdagen på fredagen. Över natt gjorde Peugeot Red Bull Hansen Junior Teamet avgörande förändringar på Kevins Peugeot 208 Lites som tillät att Hansen andra dagen kunde tycka på i körningen.

– Vi hade verkligen inte farten på fredagen och det kändes stelt och kantigt. Jag var fyra i heat 1 och 2 och femma totalt efter första dagen, säger Kevin.

– Vi tvingades tänka om helt och valde att gå åt ett annat håll med inställningarna. Visst var det lite riskabelt, men vi var tvungna att prova och det satt perfekt! Jag fick på mig ’racehuvudet’ på lördagsmorgonen och direkt första varvet ut så kände jag att bilen reagerade som jag ville. Jag satte snabbaste tid i tredje kvalomgången och var tvåa totalt inför finalerna.

Kevin startade i pole position i första semi-finalen och tog en fin seger och en startplats i första ledet i finalen.

– I finalen fick jag till en riktig kanonstart, den bästa på hela året tror jag, berättar sextonåringen.

– Det enda egentliga bekymret i finalen var att fatta rätt beslut om när jag skulle ta jokerspåret. Vi ville inte ta det för tidigt och riskera att hamna bakom någon, så vi väntade ut de andra tills de hade tagit sitt. Vi tog det på femte av de sex varven och kom ut i klar ledning. Det är en extra härlig känsla att få vinna ett race efter att ha lett från start till mål.

Finalresultat RallyX Scandinavia Supercar Lites Ring Knutstorp:

1. Kevin Hansen, Hansen Junior Team

2. Kevin Eriksson, Olsbergs MSE

3. Richard Goransson, Olsbergs MSE

4. Patrik Flodin, Brings Racing

5. Alexander Westlund, Westlunds RallyX

6. Linus Leise, Set Promotion

(Evenemang: 2014-08-22–2014-08-23 STCC Kvällsposten Newsrace)
(Bild: 7919)