HMS News

Tuff STCC-helg för Mattias Andersson i Dacia

Det började bra med en fjärdeplats och tolv friska poäng i kvalet. Sedan var det roliga slut för Mattias Andersson och Dacia Dealer Team i STCC-deltävlingen på Ring Knutstorp.
I det första heatet rasade motorn och tyvärr hann inte teamet byta den till det andra loppet.

Mattias Andersson var givetvis besviken över att inte få någon möjlighet att utmana om tredjeplatsen i STCC.

– Det känns surt. Vi kvalade bra i fredags, vara fyra i båda omgångarna, och jag såg verkligen fram dagens båda race, sa en besviken Andersson som inte kom långt i det första heatet.

– Efter en lite strulig och stökig start kände jag redan efter några varv att motorn inte var riktigt frisk. Jag tappade fart på rakan och senare på varvet började oljelampan lysa och det fanns inget annat för mig än att slå av motorn och parkera, berättar Andersson som då låg på nionde plats.

Haveriet var överraskande.

– Motorn hade bara gått 100 mil, ska hålla minst 500. Vad felet beror på vet vi inte ännu.

Tiden mellan det första och andra heatet var knapp.

– Därför ville jag bli bogserad till depån under tiden som säkerhetsbilen var ute på banan. Tyvärr fick jag nej på min begäran av tävlingsledningen. Där förlorade vi många viktiga minuter.

Personalen i Dacia Dealer Team gjorde allt för att hinna med motorbytet, men tiden var för knapp. Tyvärr.

Trots att Andersson bara fick med sig tolv poäng från kvalet på Ring Knutstorp behöll han sin fjärdeplats i mästerskapet. Till toppen och den hägrande tredjeplatsen ökade emellertid avståndet.

(Evenemang: 2014-08-22–2014-08-23 STCC Kvällsposten Newsrace)
(Bild: 7372)