HMS News

Volkswagen vann dubbelt i rallycross-SM på Knutstorp

Det blev succé för Volkswagen Dealer Team KMS i rallycross-SM på Ring Knutstorp. Johan Kristoffersson vann en dramatisk och händelserik final före teamkompisen Ole Christian Veiby. Ett drömresultat för vår del, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.Volkswagen Dealer Team KMS åkte till Skåne med ambitionen att för första gången erövra två pallplatser samt att Johan Kristoffersson skulle ta in på mästerskapsledande Sebastian Eriksson.

Efter en väl genomförd tävling stod Volkswagenförarna överst på prispallen och i mästerskapet hade Kristoffersson krympt Erikssons försprång till fem poäng.

Eriksson var fyra i finalen, placeringen bakom Daniel Holten, men före Robin Larsson som tvingades bryta.

– Det här var precis vad som krävs om jag ska kunna rå på Eriksson och vara med och konkurrera om SM-guldet i finalen på Solvalla om två veckor, sa Johan Kristoffersson, som visade klassen på Ring Knutstorp med att vara snabbast i två av tre kvalomgångar, i sin semifinal och i finalen.

I finalen stod Johan och Robin Larsson bredvid varandra i första startled och de bjöd på en stenhård duell genom de inledande kurvorna. Kristoffersson var den vassare av de båda och kunde från ledning en bit in på det första varvet kontrollera finalen till mål.

– Det var tufft och trångt inledningsvis, medgav Johan och passade på att tilldela teamet segern.

– Killarna har jobbat stenhårt hela helgen så det här är belöningen till dem.

Ole Christian Veiby svarade också för en stark insats i finalen där han från tredje startled avancerade till andra plats redan efter ett varv.

– Volkswagen etta och tvåa! Det kan ju inte bli bättre och jag är glad över att jag kunde hjälpa Johan att ta viktiga poäng från hans främsta konkurrenter i mästerskapets topp. Nu ska vi jobba vidare för att erövra guldet på Solvalla, säger Veiby som tack var sin första andraplats på Ring Knutstorp är uppe på fjärde plats i tabellen, på lika många poäng som landsmannen Holten.

Veibys prestation var imponerande, speciellt med tanke på att han skadade ena armen i ett av fredagens kvalheat.

Tommy Kristoffersson gladde sig givetvis över framgången i Skåne.

– Johan körde säkert och bra hela helgen utan att ta några onödiga risker eller att slita för mycket på materialet. Ole Christian hade det lite kämpigt inledningsvis, men visade i finalen vilken hög kapacitet han har. Framgången här var viktig för avslutningen av mästerskapet. Nu åker vi till Solvalla med en rimlig chans att vara med och fightas om guldet, säger han.

Resultat RallyX Supercar Ring Knutstorp 23 augusti

1. Johan Kristoffersson, Volkswagen Polo, Volkswagen Dealer Team

2. Ole Christian Veiby, Volkswagen Polo, Volkswagen Dealer Team

3. Daniel Holten, Ford Fiesta, Olsbergs MSE

4. Sebastian Eriksson, Ford Fiesta, Olsbergs MSE

5. Robin Larsson, Audi A1, Bergs Fegen

(Evenemang: 2014-08-22–2014-08-23 STCC Kvällsposten Newsrace)
(Bild: 7912)