Arkivsida

Andreas Boström dubbeltvåa i comebacken

Andreas Boström. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Kinnekulle Andreas Boström från Tyringe har haft uppehåll från sitt tävlande ett par år, men nu är han tillbaka igen! Han har byggt en ny BMW i vinter som lättare klassar in i fler klasser.

Andreas deltog i helgens tävling i Sportvagnsmästerskapets klass Modsport på Kinnekulle Ring. Lördagen var blöt med mycket nederbörd. Andreas körde till sig fjärde startposition. I första racet höll han sin fjärdeplats. Det regnade så mycket att det i princip var omöjligt att köra om. Andreas bevakade därför sin position. Plötsligt krokade två bilar fram för honom ihop och vips låg han tvåa! Han körde i mål på andra plats. Han satte dessutom snabbaste varv, varför han fick starta först i andra racet, som kördes på söndagen.

Då sken solen och banan var torr. Andreas lyckades inte hålla emot i starten när Mattias Andersson kom farande på innern. Andreas orkade inte följa Mattias tempo. I stället körde Andreas rutinerat in på en säker andraplats. Bilen fungerade bra och nu fortsätter Andreas köra resten av säsongen i Modsport. Nästa tävling blir på hemmaplan på Ring Knutstorp i juli.

Arkiv 2015